BasBQ
Beef en Steak

Schweinshaxe aka Eisbein van de Big Green Egg

indo36

Kooltjesharker
 
Berichten
145
Buiten is het koud en nat maar binnen kunnen we straks genieten van een overheerlijke en super knapperige Eisbein...

IMG_1935.JPG


IMG_1942.JPG


Deze Eisbein is eerst even 2 uur zachtjes gekookt in een laagje water met een paar halve uien en wat gekneusde knoflookteentjes. Daarna de huid ingesneden, droog gedept en met grof zeezout ingesmeerd. Hierdoor komt het stuk vlees al lekker op temperatuur en wordt de huid zacht zodat deze makkelijk ingesneden kan worden.

Daarna de BGE opgestook to 200 graden indirect en de Eisbein erop gelegd. Als de huid lekker knapperig is (na ongeveer 30 min.) is hij klaar om heerlijk van te smullen.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.891
Het ziet er goed uit. Maar je hoeft de eisbein toch niet te koken, dat kan toch gewoon langzaam garen op de bbq?
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.008
Arm varkie. Loopt nu zonder pootjes rond....:ROFLMAO:

Ziet er gaaf uit. Zou hem wel niet voorkoken maar L&S garen.
 

indo36

Kooltjesharker
 
Berichten
145
Het ziet er goed uit. Maar je hoeft de eisbein toch niet te koken, dat kan toch gewoon langzaam garen op de bbq?
Niet koken kan zeker maar op deze manier krijg ik het beste resultaat. Vlees lekker sappig en de korst… hemels!
 
Bovenaan Onderaan