- Berichten
- 102
Dit is mijn inzending voor de foto wedstrijd. Het is echt een experiment geweest. Maar het is wel echt iets voor de food trucks.
Het is een Hongaarse snack en ik ken het van de fantasy festivals waar ik nog wel is kom (nerd). Nu dus een poging om het zelf te maken en dat is goed gelukt al zeg ik hetzelf
.
Je begint met een simpel deeg recept die je in de machine (of met de hand) even goed doorkneed.
Vervolgens laat je het deeg een goed uur rijzen. Halverwege het uur steek je de fik in de bbq en laat je die oplopen tot 330 graden. Een draai spit is heel hard nodig en ik heb mijn spit aangepast zodat er een deegroller op blijft zitten want daar ga je het deeg op oprollen. Vet de deegroller goed in met olie. Vervolgens rol je het deeg op tot een rechthoek van een halve cm dik. Nu maak je reepjes en die rol je strak op deegroller.
Rol het deeg even egaal op de werkbank en rol hem vervolgens door de suiker. Dan gaat hij op de bbq. Zorg dat de kolen goed verspreid zijn over de breedte van de rol.
Klep dicht en het spit laten draaien. Totdat de suiker gecarameliseerd is. Bij mij duurde dat een minuutje of 8 a 9.
Haal het nu van de bbq en rol hem door de suiker. Of kaneel suiker of stukjes amandelen. Net wat je wil. Haal het rolletje van de deegroller af en je hebt een heerlijk toetje. Eventueel in stukjes breken en een bolletje ijs erop. Erg lekker.
Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
Het is een Hongaarse snack en ik ken het van de fantasy festivals waar ik nog wel is kom (nerd). Nu dus een poging om het zelf te maken en dat is goed gelukt al zeg ik hetzelf

Je begint met een simpel deeg recept die je in de machine (of met de hand) even goed doorkneed.

Vervolgens laat je het deeg een goed uur rijzen. Halverwege het uur steek je de fik in de bbq en laat je die oplopen tot 330 graden. Een draai spit is heel hard nodig en ik heb mijn spit aangepast zodat er een deegroller op blijft zitten want daar ga je het deeg op oprollen. Vet de deegroller goed in met olie. Vervolgens rol je het deeg op tot een rechthoek van een halve cm dik. Nu maak je reepjes en die rol je strak op deegroller.

Rol het deeg even egaal op de werkbank en rol hem vervolgens door de suiker. Dan gaat hij op de bbq. Zorg dat de kolen goed verspreid zijn over de breedte van de rol.

Klep dicht en het spit laten draaien. Totdat de suiker gecarameliseerd is. Bij mij duurde dat een minuutje of 8 a 9.

Haal het nu van de bbq en rol hem door de suiker. Of kaneel suiker of stukjes amandelen. Net wat je wil. Haal het rolletje van de deegroller af en je hebt een heerlijk toetje. Eventueel in stukjes breken en een bolletje ijs erop. Erg lekker.

Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
Laatst bewerkt: