BasBQ
Beef en Steak

Scharnier voor deksel WSM

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.060
Op Amazon heb ik pas geleden een scharnier besteld voor de deksel van mijn WSM.
Deze wordt gemaakt door unknownbbq in Amerika. http://unknownbbq.com/custom-wsm-hinge/
Het voordeel van het scharnier is dat behalve dat hij open blijft staan ;), dat hij makkelijk los gemaakt kan worden zodat hij tevervoeten is in de auto.

Eerst wat schilderstape op de deksel en het middenstuk.
Dan de gaten voor het scharnier op de bovenkant aftekenen

85c9a22a1fff9edb73f6af374f8957cb.jpg


Dan eerst een klein gat boren en dan een steeds groter boortje pakken. Ben van 4,2 naar 5 naar 6,5 mm gegaan.

d0cb45521133c58bca89ba1c0b4c1e15.jpg


5ff4d22835c2ef42d2bef328c030357a.jpg


34cb6c0444066983dcda6cd751cb88b8.jpg


Dan wat vaseline in het gad smeren en het bovenste scharnier vastzetten.

Nu kan je het onderste scharnier aan het bovenste vastmaken en tegen de middenrif drukken. Zorg ervoor dat er wat spelling op het scharnier zit. Dan kan je de gaten aftekenen, boren en scharnier bevestigen.

e5f499a125f6266241099213b4eb2df4.jpg


8dd058946b2c8e385f894b871cfc1974.jpg


Les van de dag; boren in een Weber valt reuze mee als je goed afplakt en goede boortjes gebruikt.

 
Ik denk dat de vaseline wel werkt. Zolang het vettig is roest het niet.
Zoals ik het zie kan het deksel ook gewoon scharnieren zonder op te hoeven tillen, toch?  Natuurlijk afhankelijk van waar het draaipunt ligt, maar moet prima gaan.
 
Ik ben wel benieuwd naar de lange termijn. Kun je ons op de hoogte houden Frits? Of het gaat roesten of dat door frictie de gaten uitlubberen....
 
@Bert, je moet de deksel iets optillen als hij openstaat om uit zijn vergrendeling te halen.

Het scharnier moment is een langwerpige sleuf aan het uiteinde zit een inkeping die op een schroef komt en zich zo vast zet.

0b370f35b4a2f32a3602adc355679f40.jpg


b67147c9c0873760fe9f59b5b3af335e.jpg


De ronding is precies voor de WSM en er is dus geen spelling.

Ben ook niet bang dat het gaat lubberen of roesten
 
Ik had dit al eerder gezien en vind het toch wel reuze handig!!
Denk dat ik er toch maar aan moet!! :D
 
Ben zeker niet de eerste in Nederland er zijn er al veel meer die hem hebben
 
Ik heb deze nu ook al even en deze is perfect en zal bij mij ook niet roesten omdat mijn barbecue binnen staat, en het materiaal is zeer stevig een nuttige upgrade voor de WSM in ieder geval.  :D
Wat ik wel heb gedaan is na het boren van de gaten deze dichtsmeren met emaille.
 
Nice!
 
Terug
Bovenaan Onderaan