- Berichten
- 1.147
Goedenavond allemaal.
Vanavond iets "geks" geprobeerd.
Afgelopen weekend zou het hamburgers worden met patat en maak er gelijk een kapsalon bij van varkenshaas en shoarma kruiden + spareribs.
U begrijpt, ogen veeeel te groot en 3 dagen gedaan met dit plan voor 1 dag...... (tinus, leer het nou eens...)
Ok, van de rest geen foto's, dus niet gebeurd. (Shoarma van varkenshaas was trouwens erg lekker., in stukjes gesneden en gemarineerd met wittewijnazjjn, olijfolie en shoarmakruiden van de zwarte markt)
Goed,
Vanavond dus de spareribs opmaken.
Bij ons in de buurt heeft de groenteboer van de markt opruimdozen groente, voor een 10tje... laat het magazijn nou vlak bij het werk van vrouwlief zitten, dus elke maandag even langs.
In deze doos zat zuurkool, bloemkool, lenteui wat fruit en spruitjes.
Zuurkool, gatver, gaat het dan hier in huis.
Spareribs? Jaaaaaaa lekker.
Ok, combineren dan maar.
Zuurkoolschotel gemaakt met heerlijke rookworst en spareribs gemaakt op 3 2 1 wijze. Avond ervoor gekruid met spareribs kruiden van de hanos.
Ingepakt met cola. Roomboter en honing.
Daarna afgelakt met de saus/jus die uit de aluminiumfolie komt lopen aangedikt met bbq saus, ketjap en honing.
Hoeveel van alles? Vinger erin en proeven, heerlijk. Vaste recepten ken ik niet echt.
2 van de 3 kinderen hebben gesmikkeld, heerlijk pap! Klonk het.
De 3e kreeg de zuurkool niet weg. De zuurkoolsliertjes doen en hem denken aan de sliertjes van een banaan, daarbij loopt ie ook te gruwelen.
Ok, voor hem wat anders de volgende keer.
En eigenljjk nog het leukste, ik heb 2 kip grillworstjes gemaakt met kipgehakt van de Turk.
700gram gehakt en 2 eetlepels kruiden.
Geraspte kaas erdoor en worstjes van gemaakt met huishoudfolie.
Worstjes worden meer een stokbroodvorm, even kijken hoe dat volgende keer steviger kan, wel 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Nou ja, hoe ze smaken komen we later op terug
Worstjes waren prima gelukt kwa structuur, te weinig kruiden, smaakte beetje flauw, maar daar is aan te werken.
Plakjes snijden en wat extra kruiden erop strooien does the trick.
op naar een nieuwe poging.
Vanavond iets "geks" geprobeerd.
Afgelopen weekend zou het hamburgers worden met patat en maak er gelijk een kapsalon bij van varkenshaas en shoarma kruiden + spareribs.
U begrijpt, ogen veeeel te groot en 3 dagen gedaan met dit plan voor 1 dag...... (tinus, leer het nou eens...)
Ok, van de rest geen foto's, dus niet gebeurd. (Shoarma van varkenshaas was trouwens erg lekker., in stukjes gesneden en gemarineerd met wittewijnazjjn, olijfolie en shoarmakruiden van de zwarte markt)
Goed,
Vanavond dus de spareribs opmaken.
Bij ons in de buurt heeft de groenteboer van de markt opruimdozen groente, voor een 10tje... laat het magazijn nou vlak bij het werk van vrouwlief zitten, dus elke maandag even langs.
In deze doos zat zuurkool, bloemkool, lenteui wat fruit en spruitjes.
Zuurkool, gatver, gaat het dan hier in huis.
Spareribs? Jaaaaaaa lekker.
Ok, combineren dan maar.
Zuurkoolschotel gemaakt met heerlijke rookworst en spareribs gemaakt op 3 2 1 wijze. Avond ervoor gekruid met spareribs kruiden van de hanos.
Ingepakt met cola. Roomboter en honing.
Daarna afgelakt met de saus/jus die uit de aluminiumfolie komt lopen aangedikt met bbq saus, ketjap en honing.
Hoeveel van alles? Vinger erin en proeven, heerlijk. Vaste recepten ken ik niet echt.



2 van de 3 kinderen hebben gesmikkeld, heerlijk pap! Klonk het.
De 3e kreeg de zuurkool niet weg. De zuurkoolsliertjes doen en hem denken aan de sliertjes van een banaan, daarbij loopt ie ook te gruwelen.
Ok, voor hem wat anders de volgende keer.
En eigenljjk nog het leukste, ik heb 2 kip grillworstjes gemaakt met kipgehakt van de Turk.
700gram gehakt en 2 eetlepels kruiden.
Geraspte kaas erdoor en worstjes van gemaakt met huishoudfolie.


Worstjes worden meer een stokbroodvorm, even kijken hoe dat volgende keer steviger kan, wel 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Nou ja, hoe ze smaken komen we later op terug
Worstjes waren prima gelukt kwa structuur, te weinig kruiden, smaakte beetje flauw, maar daar is aan te werken.
Plakjes snijden en wat extra kruiden erop strooien does the trick.
op naar een nieuwe poging.
Laatst bewerkt: