- Berichten
- 2.987
Vandaag stond er op het menu bami met sate van tante Miho.
Ik lees zulke enthousiaste reacties, dat ik dit wel eens moest maken..
Op een bamipakket en de kip na, verder alles in huis, dus het begon al goed. Omdat ik geen zin had te liggen prutsen heb ik puur de dijen gepakt en geen hele bouten.
Het is niet alleen makkelijker, je houdt ook meer over.
Dan de voorbereiding.
De marinade in twee gedaan en voor het vrouwtje varkenshaas gemarineerd (lust geen kip).
Een dag later tijd om de sate te garen.
Ondertussen dat de rotisserie draait, tijd voor de bami.
Uiteraard zonder satesaus. De overgebleven marinade laten inkoken met een scheut sherry en een beetje gembersiroop.
En dan 20 minuten later....
Even de bordjes opmaken..
Damn dat was smullen. Zeker voor herhaling vatbaar...
Bedankt voor het kijken.
Ik lees zulke enthousiaste reacties, dat ik dit wel eens moest maken..
Op een bamipakket en de kip na, verder alles in huis, dus het begon al goed. Omdat ik geen zin had te liggen prutsen heb ik puur de dijen gepakt en geen hele bouten.
Het is niet alleen makkelijker, je houdt ook meer over.
Dan de voorbereiding.
De marinade in twee gedaan en voor het vrouwtje varkenshaas gemarineerd (lust geen kip).
Een dag later tijd om de sate te garen.
Ondertussen dat de rotisserie draait, tijd voor de bami.
Uiteraard zonder satesaus. De overgebleven marinade laten inkoken met een scheut sherry en een beetje gembersiroop.
En dan 20 minuten later....
Even de bordjes opmaken..
Damn dat was smullen. Zeker voor herhaling vatbaar...
Bedankt voor het kijken.