- Berichten
- 12.008
E?n van de dingen waar ik al jaren voor naar de Pasar Malam (nu de Tong Tong Fair) in Den Haag ga is de Sat? Kambing. Kok Robin plaatste pas een recept voor deze geitensat? op haar site Aziatische Ingredi?nten en toen dacht ik meteen dat moet ik eens maken.
Omdat ik geen Turkse slager hier op het dorp had en ik op twitter het er met Robin over had zei ze dat je ook prima lamsvlees kunt gebruiken, zij proefde het verschil niet. Maar ja dan is het geen gambing meer, dus Robin had opgezocht dat het dan Domba heet, niet echt een klinkende naam maar het gerecht daarentegen is wel heel erg lekker!
Ik heb lamschouder gebruikt en dat werkte prima en inderdaad ik proef niet echt verschil. Als saus heb ik die van Jeff Keasberry gebruikt omdat ik daar alles wel voor in huis had. Gebruik hier trouwens een goede ketjap manis voor, van ABC bijvoorbeeld en geen conimex.
En natuurlijk geserveerd met lontong, had ik ook nog nooit gemaakt maar dat is simpel zeg
Als ik weer eens in mijn oude buurtje in Den Haag moet zijn dan zal ik eens bij een islamitische slager binnen lopen en een stukje geit meenemen, kijken hoe het dan smaakt en het saus recept van Lonny ga ik ook zeker een keer testen!
Omdat ik geen Turkse slager hier op het dorp had en ik op twitter het er met Robin over had zei ze dat je ook prima lamsvlees kunt gebruiken, zij proefde het verschil niet. Maar ja dan is het geen gambing meer, dus Robin had opgezocht dat het dan Domba heet, niet echt een klinkende naam maar het gerecht daarentegen is wel heel erg lekker!
Ik heb lamschouder gebruikt en dat werkte prima en inderdaad ik proef niet echt verschil. Als saus heb ik die van Jeff Keasberry gebruikt omdat ik daar alles wel voor in huis had. Gebruik hier trouwens een goede ketjap manis voor, van ABC bijvoorbeeld en geen conimex.
En natuurlijk geserveerd met lontong, had ik ook nog nooit gemaakt maar dat is simpel zeg
Als ik weer eens in mijn oude buurtje in Den Haag moet zijn dan zal ik eens bij een islamitische slager binnen lopen en een stukje geit meenemen, kijken hoe het dan smaakt en het saus recept van Lonny ga ik ook zeker een keer testen!