- Berichten
- 5.104
Vandaag moest het maar een beetje quick en dirty.
Toevallig viel mijn oog op een recept van Noskos: Buikspek saté.
Blijkt dit ook in het boek Indostok te staan, tja dan is de keuze snel gemaakt.
Blokjes van de spek gesneden, deze gemarineerd en op bamboe stokjes geprikt.
Eerst langzaam indirect gegaard en vervolgens iedere zijde 1 min boven de hete kolen.
Daarna de saté-tjes weer indirect gelegd en ingesmeerd met ketjap manis.
Verder lekker 8 minuten laten garen.
Bordje opgemaakt met saté, atjar ketimun vd cheffin, lontong, satésaus en wat strooiseld. Biertje erbij en klaar.
Deze saté w nog nooit gemaakt. Jammer eigenlijk van de smaak is perfect.
Speksaté zou nog iets langer door mogen garen. Had met een kern van 68C nog een bite.
Maar dit is een blijvertje in het saté arsenaal.

Toevallig viel mijn oog op een recept van Noskos: Buikspek saté.
Blijkt dit ook in het boek Indostok te staan, tja dan is de keuze snel gemaakt.
Blokjes van de spek gesneden, deze gemarineerd en op bamboe stokjes geprikt.
Eerst langzaam indirect gegaard en vervolgens iedere zijde 1 min boven de hete kolen.
Daarna de saté-tjes weer indirect gelegd en ingesmeerd met ketjap manis.
Verder lekker 8 minuten laten garen.
Bordje opgemaakt met saté, atjar ketimun vd cheffin, lontong, satésaus en wat strooiseld. Biertje erbij en klaar.
Deze saté w nog nooit gemaakt. Jammer eigenlijk van de smaak is perfect.
Speksaté zou nog iets langer door mogen garen. Had met een kern van 68C nog een bite.
Maar dit is een blijvertje in het saté arsenaal.



