Nou de salami's hebben vier weken gehangen, tijd voor de test. En zoals een aantal jullie al voorspeld had: mislukt!
Eerst de foto's maar:
hier ziet alles er nog normaal uit, niet veel mis voor mijn gevoel.
Maar bij het opensnijden blijkt dat er inderdaad luchtkanalen in de worst zitten, het vlees in het midden ziet er niet zo ok uit.
hier met een beetje flits ziet het er veel slechter uit.
Dit exemplaar is nog wel aardig zelfs, een andere die ik gisteravond had aangesneden had gaten ter grote van een knikker...
Ik ben benieuwd hoe ik dit kan voorkomen. Fijner snijden/malen is een optie maar ik had ook een batch droge worst gemaakt die ik w?l gemalen had, die hetzelfde probleem leek te hebben.
Strakker vullen lijkt me dan, en dat zal moeten door de darm strakker op de vulpijp te houden lijkt me?
Het recept tenslotte was ook niet top, de smaak van de venkel vind ik niet lekker. (Want ik heb toch een stukje van de rand dat er wel goed uit zag geproefd).
Ik ga in ieder geval het advies volgen en eerst maar eens wat verse worsten e.d. maken.