BasBQ
Beef en Steak

Salade met Gegrilde Perzik en Burrata

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.745
De nieuwe Foodies kwam binnen. De Foodies van April is meestal 'het BBQ nummer', en deze editie was geen uitzondering. Hij staat weer vol met recepten voor onze braai, waarvan we dit weekend meteen een receptje erbij gepakt hebben voor bij het heerlijke weer, 2e paasdag.

Het recept lijkt van Jord Althuizen te zijn, uit zijn nieuwe boek No Worries BBQ;

Salade met Gegrilde Perzik en Burrata
Bereidingstijd ca 30min.
A5RN_fmLuSzBUqxAHcrGHp3swEW3jMkwUPYQKFFXFlPPFotVNXFqkJWIxm8vmS-oKDnW9_W2nZijA5T1TCYewrWAeaZ6AWdEjFXL8_SWydcbsfVqENZvVmtSy6sxvqQpdVKmcHpYe9k4qUXGl-vprAhdRxjkpODYbrXNlynH86MagIvW6wA2rgsOLnIBmks5CDKpOmtTfz2-GAwmXqXBoEPi6ZJARp0rdqpq_DEVySS7aqC47BTuC0sRR8yLmO-qPNZXYwQOZ8xJ9y3jdqUlbOX_dbpKS-nu_KJLILv7Fo7sZB5VYh6n__nuXr_E4RD4qWeju5nBfiLQagKW4Mp6qznARjWtsP8yog0sOLBxYRdkmlkE7qCYZ--xloOgw4z1BIqnaFudOjgjd_oA7Scoh2NuEeulKAwtpXyv7I8eKmQvyRXjzAcJuJEaPuef-uw_KpnIiizSBkMYNCSck5YqLXs6hAMqJj9hPVoZOoEQSxZvCixS9yIWIDcza3doG6M4KPTVtvWeUU8q3M8e3vROmlzSvoMQdCkbaOIGoTPZIZnUVtmN77ZFur76WGzluUUM0VSS4kKiN2d7lMyy2Hyyt7iFyU1vCsv3efXzn-yjf0pVl80-nAQnNpcD5unWOfONkQIR89J3H2BOK3VUZe5rOcmJE02VEQi0vOFpeztlS8bd79B-_fHq94VvqXJZHNH2x7jX_Yiy37Rd4YWBwAU613QadA=w1421-h947-no


Ingredienten voor 4 personen;
4 verse perziken
1 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
2 stronkjes witlof
75gr rucola
2 rode ui
300g burrata (wij gebruikte buffelmozzerella)
75gr hazelnoten
handjevol croutons

Voor de chipotle-honing vinaigrette
2 el honing
2 tl grove mosterd
2 el wittewijnazijn
3 el chipotle-tabasco (wij gebruikte chipotle)
100ml olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper


1.
Meng voor de chipotle-honingvinaigrette in een kleine kom de honing, grove mosterd, wittewijnazijn en chipotletabasco en roer ze met een garde goed door elkaar. Voeg al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe en klop tot er een goed gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en vergemalen zwarte peper.

2.
Bereid een BBQ of Grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 graden is bereikt.

3.
Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en vergemalen zwarte peper. Grill ze heet en kort zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten wat zacht maar niet mushy worden; hoelang hangt af van hoe rijp je perziken waren voordat je begon.

4.
Haal de bladeren van het wilof los en verdeel ze samen met de rucola en rode ui over een grote platte schaal. Verdeel de gegrilde verziken over de rucola, trek de burrata in grove stukken, leg ze op de salade en bestrooi met wat vergemalen zwarte peper. Garneer de salade met de geroosterde hazelnoten, croutons en de chipotle-honingvinaigrette.

49n9tvzlt0n0YNwO_CHDprAJqNbFd7DSY8l4JewowVDCHrnEDLO1DLTXYh3_Rzuu10Vim5W8Y-sML72C83VBPqeap3X5zIHD2uCBzeAicNEZnIwbyLgStrnAiybnimkoRmChxXpU5MtO3DhL65u15FIZSxqtpC3kB8BFAW9X6MUe-kdZvXGLjDdojM01CubND08gKcWyMCwf1MXJI_dUYHl93pCz9KES9rj_bVx5SgS2ZTtXBnSdURKg3f8JPo03yfUCzeZFiYvlPNo4vE1_XyIGE6ZwXkqrPUrkcn8hJidIIpNsbuFUACeCi2s7QdyvJBZLByOfI1ECyV9dZ0GjQEoPez7hGHotAiFrRC3S7jWWWpfFtY-d4kICMR1VbK4sMYMYlUESx78f3HsbSHetCjIK6YJ52Trz3Wry7oCNFfcMCdBIP5oAZb8gtTdaGxCo8r7BEv7R_FwIKbhhqPzHGCpR4P49f9fQ1ewU4rpUJUGohkWgV_28gNLs2zZL6T2hoiByHFwIbzVzuQmA31k2wa-aLoVsSYK35qHPusN7PbmYDZZ-ET7_ivjxrjYqpYLVyxhJQ2qNYqGBCjabYWTalRw60YR1ekW2MWgg0q46Mj1teTM67t1Bl0xkxuwJtIC22k8DDwlVDpITof5xNsbykebCPrM966sz032tERMog9couje90YgmBdq537-8JIIhw0Vifqd-nInXIJLTsIXzsw9W5w=w910-h607-no


Q22vhFhkW9CEY_MUpEVEhNgBhIYJDq3Wmmn80g6yN3xwMDWcKc_o80XxC8C7jyhgxUwM44rQ5Euz9E73xafKz8CSstNqtVTVVRzg7nV8r-aEINRWIyufgCEFOpNt4-aDiJjRHD4LE19WS0lp_ldOQYh1ra_F_1dtqnrNHwi2v7Vegu_DdrOaGE6WgfM3aCIV3xlgLsOxepGlzDwHx1z5-kNN-EWEY6c-yuZ9BLF9kB8dOkjmxfE3_zwFS1jZdH0iTzjWBvNMu9itva6ud83bkx1QnI2fmvn4VmO4Fir0LRR6kB0x8MiKfEKDYbRhDg_wrj2yC-K7QM3VG2cYoHu-sew3QBMg8IWeBMmIxC5LNJ9rbNfQ7T1ZWRfwMeQX0jyrOa5R4dyhxf5spaThkl0bg1tFUMQJNk_BM9ojJcCOJ4GQrFXcSU-TOSTEAUPjtYhbwUyL7UxoFVtjfA-60RLIfYiZNH5T4gIzkjFDd-ymFDrtsrgyu2T8kRUMYUUbGI8nN0HzfSJLXgsRWx3J4hrs3npLTzedplIDnTqtdFHFr2QOaJh7wR4t-FHPZQHdQ_lBM0rpytzPztn5WzRU_HXF-PmSSbFHFKJGfNAK3Ou52F1TcySIkhCpD8IK-6Ggv8tygO2skPx5xJWkF6YE_VQ53P9uUyvRLrjR=w958-h639-no


atoFg4bcKS4N1M6Pv09eSC0wnBJI-d0cQYM5d-g0bLlasXyZ3HImpOXCFh6VuFIdNzYUGdFfgavQFamX1v09nK0lLXvZG22ABXQ0Tiji1b8MwIouVW2tm-O9Y0GhsUO5g7ZtgW_YZzkwOrdLunGtyr8FuJxWx5cnbXkD-E3hMSyG5LYm_NexFGjIOx39wS_3kJlx76fd0eXlSRkciRKkePJY-YOc2sVmYDmViwz3-x_P_z__pE08-rSfBkpuvafryfN0GS6kS052olnOFJ58BksxTO58SoVLsQ9aLz74hdLZowsUFFeQXy_mfgzIyvfoT_1Xj-q1elh2ESUnoPmUuPqzyWyHRZ1M_AJqKIKB6qtESottNMVaJpEeEZcSQGLIazPlHMyTRSVtmAP315l5Iu7-3PgwTF1_zcmGx8gq48N2YKCVfWZDcXw72w-vh5CwF-9cvTQ0_Hr86F0PCaGOND6Ovzp4UpTF8ekgnWn-UUq_z438qGFNiblu2YZwC83rg0OaxDRAKNyVEDfcdCFutOBmr8uW95rUVXi-koWwCmpDQnjz_5Out7w6p5rBri0VdYDjupMe6tinh4kf-sHxqR_0-MwcSam_ylZ8f1EFk1oKwXKCdVIPFfQjUAPnx6YDz-95tzB1oOoUxewEcONILPMkqvIuJhK92rD1vOvDyfmk_yMSmIa9QatEK0Q1Yfpd_BpDA4YYh9iCebNdIEVo--uKVw=w1421-h947-no
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.410
Ziet er heel smakelijk uit, kunnen we aanschuiven? ;)
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
Denk dat ik dat wel mag eten van de dokter ;)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.440
Ziet er fantastisch uit. Bedankt voor het delen.
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.745
Bovenaan Onderaan