BasBQ
Beef en Steak

rundvlees spiezen en kip a la cartagena

 
 

rowhald

Kooltjesharker
Berichten
227
een lekker cartageens weekje gehad met 2 lekkere gerechten.
eerst de rundvlees spiezen van ribeye.

300gr ribeye op mooie blokjes
2 el tomaten puree
2 el olijfolie
1 el mosterd
1 el limoensap
1 tl zout
1 tl suiker
0.5 tl zwarte peper vers gemalen
1 tl knoflookpoeder
1 el zoete paprikapoeder
en dan een uurtje of 4 marineren




en daarna lekker 3a4 minuutjes aan beide kanten op hoge temp.

.





vandaag dacht ik dat gaat met een kleine aanpassing ook goed met kip samen.
4 kippebouten
2 el tomatenpuree
3 el loijfolie
1el milde mosterd
1 tl limoensap
1 tl worchestershire
1 tl zout
1 tl suiker
0.5 tl zwarte peper vers gemalen
1 el milde paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder.

kippebouten gehalveerd en deze een middag laten marineren ( 24 uur is beter komt de smaak nog beter in het vlees v/d kip).

en dan een uurtje op de BBQ lekker indirect.





en jawel hoor super lekker met wat aardappeltjes met rozemarijn en olijfolie uit de oven vergezeld door broccoli.
 
had graag mee gegeten  :)
 
Set the course to Cartagena!

Dat ziet er weer heerlijk uit! :)
 
Yum! Lust ik ook!
 
Terug
Bovenaan Onderaan