- Berichten
- 257
Niet gelijk wegklikken. Echt.. Je leest rundertong maar als je verderleest is het echt waanzinnig lekker.
Onlangs mocht ik van mijn slager eens iets proberen te maken met "vergeten vlees".. Ik kreeg hiervoor Rundertong. Een mega grote lap die velen zou afschrikken. Echter ben ik meer van "Challenge accepted". En in dit geval dus ook. Dus snel zoeken leerde mij dat hier taco's mee gemaakt konden worden en aangezien ik gek op taco's ben, was de keuze snel gemaakt. Rundertong is een stuk vlees dat wel wat voorbereiding nodig heeft buiten de BBQ (hoewel, water aan de kook brengen kun je ook op een BBQ maar goed) (Scroll naar beneden voor het recept)
Onder de foto's vind je de bereidingswijze
INGREDIENTEN
- 1 Rundertong
- 3 liter water (of in ieder geval genoeg tot de rundertong onder water staat)
- pot milde salsa (of zelfgemaakte uiteraard)
- 1 rode ui (in dunne halve ringen gesneden)
- Verse koriander (klein gesneden
- 150gram Feta (in kleine blokjes)
- 8 kleine wraps
BEREIDINGSWIJZE
- Spoel de rundertong goed af onder een koude kraan en doe deze in een grote pan
- Vul deze pan met water tot de rundertong onder water staat en doe hier 2 bouillonblokjes bij. Breng het geheel nu aan de kook en laat het geheel zachtjes 3 uur doorkoken. Draai halverwege de rundertong even om.
- Na 3 uur haal je de rundertong uit de pan. haal de witte schil / huid van de rundertong af. Lijkt een wat minderprettig klusje maar besef wel, dit is het stuk waar de koe mee eet ook dus dat stugge pel je er gewoon vanaf alsof het een avocadoschil is.
- steek de BBQ aan voor indirect grillen en zorg dat de temperatuur op 130C blijft
- Bestrooi de rundertong met je favoriete BBQ rub (zo lang deze maar geschikt is voor rundvlees! Ik heb hier gebruik gemaakt van de BBQ rub van de vliegende Hollander) en leg deze op de BBQ om nog 1 uur door te garen. Voor een extra rooksmaak strooi je wat houtsnippers bij het houtskool
- Na 1 uur haal je de rundertong van de BBQ af. Snij nu de rundertong in kleine stukjes.
- warm de wraps op en vul nu de wraps met rundertong, salsa, rode ui, wat blokjes feta en een beetje koriander.
- Eet smakelijk
Laatst bewerkt: