BasBQ
Beef en Steak

Runder rib-eye (Dry aged)

Dobey

Stoker
 
 
Berichten
319
Zoals de titel al zegt runder rib-eye dry aged. Bij laatste bezoek aan de Sligro meegenomen. Dit was voor mij de 1e keer en ik moet zeggen ik proef weinig verschil, dat kan zijn omdat:
1. Ik totaal niet wist wat ik moest verwachten.
2. de dry aged bij de Sligro minder lang gedroogd heeft dan je normaal zou verwachten (hoelang stond niet op de verpakking gemeld).

Hoe dan ook, omdat er vandaag wat weinig tijd was een keer gekozen om hem op hogere temp (160 graden) te garen dan normaal.

Vlees uit de verpakking droog gedept.


Voorzien van peper en zout.


De UDS voor deze maar weer eens te voorschijn gehaald.


Tot 45 graden laten liggen, vervolgens deksel er afgehaald en ze direct boven de kopen gelegd zodat de buitenlabt aan kon bakken.


Bij 48 graden van het rooster gehaald en 10 minuten onder alu folie laten rusten.


Geserveerd met gebakken champignons en een tagliatelle gemixed met pesto.


En een zuur biertje on the side.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tom

@rno

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.582
Mooi gemaakt en de UDS ook weer eens kunnen roken
Bord zal leeg gegaan zijn šŸ˜Š
 
Bovenaan Onderaan