- Berichten
- 10.084
Beste bbq collea's
Kortgeleden was mijn home-made rub op. Dus: tijd voor een nieuwe voorraad.
Ik gebruik als basis altijd de basis-bbq-rub van Noskos. Daar speel ik dan een beetje mee zoals iets meer knoflook, komijn en Cayenne.
Hoeveelheid zout ben ik dan weer wat gematigder in.
Maar dan heb je een nieuwe voorraad, wat nu? Even testen natuurlijk.
Laat ik nu net een procureur van bijna 3 kilo gekocht hebben......
Deze in 3 stukken gesneden, 2 stukken in de vriezer en 1 stuk in blokjes gesneden.
Vervolgens inrubben en voor 2 dagen in de vacuüm in de koelkast.
Gisteren op spiesen geregen en lekker gegrilld aan het spitje.
Eindoordeel: rubje is goedgevonden
maar vooral: man man man, wat is dit lekker zeg.
of je het saté mag noemen weet ik niet maar gewoon wat lekker gerubde blokjes procureur aan een spiesje... oh my God wat lekker.
De pics (zijn er niet veel) anders niet gebeurd natuurlijk
de blokjes na 2 dagen uit de koelkast
in de bbq
eindresultaat
wat is dit simpele gerecht onverwachts lekker zeg. Volgende keer met een andere rub en misschien een paar spiesen aflakken met bbq saus.
Ook dit kan je dus met procureur doen.
Dank voor het kijken
Rick
Kortgeleden was mijn home-made rub op. Dus: tijd voor een nieuwe voorraad.
Ik gebruik als basis altijd de basis-bbq-rub van Noskos. Daar speel ik dan een beetje mee zoals iets meer knoflook, komijn en Cayenne.
Hoeveelheid zout ben ik dan weer wat gematigder in.
Maar dan heb je een nieuwe voorraad, wat nu? Even testen natuurlijk.
Laat ik nu net een procureur van bijna 3 kilo gekocht hebben......
Deze in 3 stukken gesneden, 2 stukken in de vriezer en 1 stuk in blokjes gesneden.
Vervolgens inrubben en voor 2 dagen in de vacuüm in de koelkast.
Gisteren op spiesen geregen en lekker gegrilld aan het spitje.
Eindoordeel: rubje is goedgevonden
maar vooral: man man man, wat is dit lekker zeg.
of je het saté mag noemen weet ik niet maar gewoon wat lekker gerubde blokjes procureur aan een spiesje... oh my God wat lekker.
De pics (zijn er niet veel) anders niet gebeurd natuurlijk
de blokjes na 2 dagen uit de koelkast
in de bbq
eindresultaat
wat is dit simpele gerecht onverwachts lekker zeg. Volgende keer met een andere rub en misschien een paar spiesen aflakken met bbq saus.
Ook dit kan je dus met procureur doen.
Dank voor het kijken
Rick