- Berichten
- 45
Vanavond was het smullen en genieten
Kip op het spit
Hele kip 1100 gram
Rub:
3tl gerookte paprikapoeder
3tl knoflookpoeder
2tl gedroogde tijm
1tl gemalen zwarte paper
1tl zeezout
Vulling :
1/2 citroen in 6 stukken
4 takken verse Rozemarijn
Vel losgemaakt, buitenzijde gedept met keukenpapier daarna olijfolie en alleen de buitenzijde voorzien rub. Kip vullen met de citroen en rozemarijn.
Weber 47 ondertussen gereed gemaakt, midden lekbak buitenzijde houtskool. Ik had nog een oude verf fohn liggen en vandaag geprobeerd. Houtskool in een brikettenstarter gedaan en vanonder de fohn Er tegenaan. Na 3-4 minuten kwamen er al vuur vonkjes. De starter toen weggezet en 20 min later konden de kolen in de bbq. Conclusie werkt perfect!
Ik had het rooster er niet opgelegd kon dus mijn probe niet fatsoenlijk vastzetten dus vandaag lekker gekeken naar de meter in de deksel. Deze rond 210 gr proberen te houden maar na 3 kwartier moest ik toch weer houtskool bijvullen temp was toen 150/160. Daarna de boel weer naar 229 gebracht en 20 min later had de borst een kerntemperatuur van 80 dus snel ervan af gehaald en geserveerd. Kip lekker opgegeten de kinderen vonden het heerlijk!! Het was gewoon stil aan tafel omdat iedereen aan het smullen was (dit komt nooit voor bij ons).
Geserveerd met verse friet met schil, appelmoes en Ijsbergsla.
Kip op het spit
Hele kip 1100 gram
Rub:
3tl gerookte paprikapoeder
3tl knoflookpoeder
2tl gedroogde tijm
1tl gemalen zwarte paper
1tl zeezout
Vulling :
1/2 citroen in 6 stukken
4 takken verse Rozemarijn
Vel losgemaakt, buitenzijde gedept met keukenpapier daarna olijfolie en alleen de buitenzijde voorzien rub. Kip vullen met de citroen en rozemarijn.
Weber 47 ondertussen gereed gemaakt, midden lekbak buitenzijde houtskool. Ik had nog een oude verf fohn liggen en vandaag geprobeerd. Houtskool in een brikettenstarter gedaan en vanonder de fohn Er tegenaan. Na 3-4 minuten kwamen er al vuur vonkjes. De starter toen weggezet en 20 min later konden de kolen in de bbq. Conclusie werkt perfect!
Ik had het rooster er niet opgelegd kon dus mijn probe niet fatsoenlijk vastzetten dus vandaag lekker gekeken naar de meter in de deksel. Deze rond 210 gr proberen te houden maar na 3 kwartier moest ik toch weer houtskool bijvullen temp was toen 150/160. Daarna de boel weer naar 229 gebracht en 20 min later had de borst een kerntemperatuur van 80 dus snel ervan af gehaald en geserveerd. Kip lekker opgegeten de kinderen vonden het heerlijk!! Het was gewoon stil aan tafel omdat iedereen aan het smullen was (dit komt nooit voor bij ons).
Geserveerd met verse friet met schil, appelmoes en Ijsbergsla.