- Berichten
- 1.085
Toen ik het onderwerp voor deze maand las wist ik het meteen; dat worden RotDogs. Deze heerlijke broodjes heb ik niet al te lang geleden op en die waren fantastisch. Ik moest deze thuis ook eens maken op de barbecue. Eerst even twee weken op vakantie dacht ik, daarna kan ik ze mooi maken.
Maar na de twee weken vakantie kwam Corona en raakte ik mijn smaak en geur kwijt. Ik had toen weinig behoefte om de barbecue aan steken.
Maar… gelukkig, na iets meer dan een week kwam mijn smaak en geur weer terug! Tijd om die RotDog sessie in te plannen! Dat werd dus wat last-minute werk
Voor wie de RotDog niet kent
De RotDog is afkomstig van Hans Worst. Hij staat bovenaan de koopgoot in Rotterdam met zijn kar en verkoopt daar, je zag het al aankomen, worst. Naast zijn vaste stek bij de Koopgoot staat hij ook op events en festivals. Zijn signature broodje is de RotDog. Een broodje hotdog met cheddar, omwikkeld met spek en geserveerd met zijn zelfgemaakte Black Beer sauce en wat andijvie.
De bereiding
Omdat ik bij mijn bezoek aan Hans Worst gelijk een fles van zijn Black Beer Sauce had gescoord ga ik die natuurlijk gebruiken.
Voor de worst heb ik gekozen voor verse knakworsten van de slager.
Verder heb ik wat ingrediënten aangepast. De andijvie heb ik vervangen voor lente ui, ik heb een rood pepertje er bij gedaan en ik heb het geheel een barbecue twist gegeven door een rub toe te voegen. Wat voor rub? Geen idee. Ik heb een potje waar ik al mijn kleine restanten samen gooi. Het is dus altijd een verrassing wat voor smaak het heeft Volgende keer voeg ik denk ik ook een blokje rookhout toe.
Allereerst heb ik de worsten even opgewarmd op de Bastard die ik indirect had voorbereid op 150 graden. Hans bakt de RotDogs om een grilplaat. Maar omdat er suikers in mijn rub zitten heb ik voor deze methode gekozen om het safe te houden.
Ondertussen heb de hotdog broodjes ingesneden, de lente ui in ringen gesneden en de peper ontdaan van zaadjes en in halve ringen gesneden. De pepertjes zijn vast gelijk op de broodjes gegaan. Toen de worst opgewarmd was heb ik deze ingewikkeld in twee plakjes cheddar en op de broodjes gelegd.
Vervolgens heb de broodjes omwikkeld met 3 plakjes ontbijtspek en voorzien van een dun laagje rub. Daarna konden ze de barbecue op.
Ja, die linker heeft wat minder spek. Mevrouw let een beetje op de calorieën
In totaal hebben ze er een klein half uur op gelegen. De kaas gaat flink lopen een dus lekbak is geen overbodige luxe
Het resultaat mocht er wezen. Volgende keer met een blokje rookhout, maar fantastisch lekkere RotDogs! Zeker in combinatie met de Black Beer saus. Deze gaan vaker op tafel komen.
Maar na de twee weken vakantie kwam Corona en raakte ik mijn smaak en geur kwijt. Ik had toen weinig behoefte om de barbecue aan steken.
Maar… gelukkig, na iets meer dan een week kwam mijn smaak en geur weer terug! Tijd om die RotDog sessie in te plannen! Dat werd dus wat last-minute werk
Voor wie de RotDog niet kent
De RotDog is afkomstig van Hans Worst. Hij staat bovenaan de koopgoot in Rotterdam met zijn kar en verkoopt daar, je zag het al aankomen, worst. Naast zijn vaste stek bij de Koopgoot staat hij ook op events en festivals. Zijn signature broodje is de RotDog. Een broodje hotdog met cheddar, omwikkeld met spek en geserveerd met zijn zelfgemaakte Black Beer sauce en wat andijvie.
De bereiding
Omdat ik bij mijn bezoek aan Hans Worst gelijk een fles van zijn Black Beer Sauce had gescoord ga ik die natuurlijk gebruiken.
Voor de worst heb ik gekozen voor verse knakworsten van de slager.
Verder heb ik wat ingrediënten aangepast. De andijvie heb ik vervangen voor lente ui, ik heb een rood pepertje er bij gedaan en ik heb het geheel een barbecue twist gegeven door een rub toe te voegen. Wat voor rub? Geen idee. Ik heb een potje waar ik al mijn kleine restanten samen gooi. Het is dus altijd een verrassing wat voor smaak het heeft Volgende keer voeg ik denk ik ook een blokje rookhout toe.
Allereerst heb ik de worsten even opgewarmd op de Bastard die ik indirect had voorbereid op 150 graden. Hans bakt de RotDogs om een grilplaat. Maar omdat er suikers in mijn rub zitten heb ik voor deze methode gekozen om het safe te houden.
Ondertussen heb de hotdog broodjes ingesneden, de lente ui in ringen gesneden en de peper ontdaan van zaadjes en in halve ringen gesneden. De pepertjes zijn vast gelijk op de broodjes gegaan. Toen de worst opgewarmd was heb ik deze ingewikkeld in twee plakjes cheddar en op de broodjes gelegd.
Vervolgens heb de broodjes omwikkeld met 3 plakjes ontbijtspek en voorzien van een dun laagje rub. Daarna konden ze de barbecue op.
Ja, die linker heeft wat minder spek. Mevrouw let een beetje op de calorieën
In totaal hebben ze er een klein half uur op gelegen. De kaas gaat flink lopen een dus lekbak is geen overbodige luxe
Het resultaat mocht er wezen. Volgende keer met een blokje rookhout, maar fantastisch lekkere RotDogs! Zeker in combinatie met de Black Beer saus. Deze gaan vaker op tafel komen.