- Berichten
- 163
Als eerste twijfel ik of dit in Low & Slow, of in High & Fast moet aangezien het reversed sear is.
Wellicht kan een moderator daar wat over roepen en eventueel verplaatsen.
Anyway, gisteravond een mooi rosbiefje van de keurslager in de rub gezet met o.a. koffie en cacao erin.
Vandaag de bbq rond de 120º gehouden totdat ik een kerntemp van zo'n 48º had en er ook nog een blokje hickory aan toegevoegd voor een lekker rooksmaakje.
Tegen het eind van het low & slow gedeelte ook alvast de mand met groentjes erbij gezet.
Rosbief eraf en onder de alufolie gehouden tot de bbq zo'n 250º was en daarna de rosbief rondom voorzien van een knapperig buitenkantje.
Toen de rosbief lag bij te komen van de verhitte avonturen op het gietijzeren rooster de groentemand verplaatst naar het directe gedeelte om die ook nog even af te grillen terwijl de frituurpan de patatjes aan het bakken was.
Het resultaat was erg lekker, ik had zo dun mogelijke plakjes gesneden uit het losse polsje tegen de draad in en het was echt supermals.
De smaak van de rub gaf net dat beetje extra eraan om het speciaal te maken, als de keurslager het ook zo gaat doen heeft hij echt een succesnummer te pakken denk ik.
Wellicht kan een moderator daar wat over roepen en eventueel verplaatsen.
Anyway, gisteravond een mooi rosbiefje van de keurslager in de rub gezet met o.a. koffie en cacao erin.
Vandaag de bbq rond de 120º gehouden totdat ik een kerntemp van zo'n 48º had en er ook nog een blokje hickory aan toegevoegd voor een lekker rooksmaakje.
Tegen het eind van het low & slow gedeelte ook alvast de mand met groentjes erbij gezet.
Rosbief eraf en onder de alufolie gehouden tot de bbq zo'n 250º was en daarna de rosbief rondom voorzien van een knapperig buitenkantje.
Toen de rosbief lag bij te komen van de verhitte avonturen op het gietijzeren rooster de groentemand verplaatst naar het directe gedeelte om die ook nog even af te grillen terwijl de frituurpan de patatjes aan het bakken was.
Het resultaat was erg lekker, ik had zo dun mogelijke plakjes gesneden uit het losse polsje tegen de draad in en het was echt supermals.
De smaak van de rub gaf net dat beetje extra eraan om het speciaal te maken, als de keurslager het ook zo gaat doen heeft hij echt een succesnummer te pakken denk ik.