Beef en Steak

Rosbief eerst keer

Grizzly Grill Kevin

Tondelzoeker
Berichten
22
Eerst keer Rosbief op de kamado.
Gewicht 400gram
Eerst in marinade olijfolie, peper, teentje knoflook, vers tijm en rozemarijn, 2 uurtjes in koelkast in zakje.
Indirect 100-110 graden tot kern temperatuur 50graden dan 10minuten in folie. Kamado heet laten worden, heet deflector er uit en op alle zijdes even grillen.
In de foto met de gietijzeren pan die is mijn heet deflector. Tip van mijn zoon en het werkt perfect.
IMG_0355.jpeg


IMG_0356.jpeg


IMG_0361.jpeg


IMG_0362.jpeg


496185C8-5F76-42E5-9C4C-88D3F98C9DB6.jpeg
 
Rosbief, dat is een tijd geleden.
Ik maakte hem vaak na het eten/bbqen bij de borrel .
Had dan een stuk van bijna een kilo en stookte de Q loeder heet op en dan alleen peper en grof zeezout erop, in zijn geheel er op en rondom dicht en bruin schroeien. Dan een plak van zo’n 2 cm eraf snijden en deze ook met pezo er weer op , paar minuten per kant . Deze in reepjes snijden en op de plank rond gaan bij de borrel en ging het stuk ook geheel op . Heerlijk, nodig weer eens doen.
Die van jou ziet er ook zeer goed uit als maaltijd 😋
 
Mooi stukje vlees, ziet er erg lekker uit, goed gelukt. :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan