BasBQ
Beef en Steak

Rookhout

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.074
Dat lees ik ook wel vaker, maar ik vraag me af of het puur de rookring is die tot circa 60C zich vormt en daarna niet meer of dat het vlees ook daadwerkelijk geen rooksmaak meer opneemt. volgens mij is het het eerste maar ik heb helaas de kennis niet om het te onderbouwen.
Het lijkt me dat alles een keer verzadigd raakt, maar 3 of 8 uur rook zal beslist nog wel verschil geven..
 

Hans

Gerijpt
 
 
 
Berichten
4.889
Het lijkt me dat alles een keer verzadigd raakt, maar 3 of 8 uur rook zal beslist nog wel verschil geven..
Denk het ook wel maar zou je dat wel willen? Een stuk vlees wat te veel rook heeft gehad is echt niet lekker. (ervaring) :eek:
Om het eens uit te proberen zou ik eens een goedkoop stukje vlees op je bbq leggen en het door het meerdere malen toe voegen van rookhout (zodat je bbq wel blijft roken) garen ik denk dat je dan een beter beeld krijgt van te veel rook.
Smaken kunnen verschillen weet ik maar vlees wat te veel rook heeft gehad kan echt in de kliko:oops:.
 

mafkACE

Vuurmaker
 
Berichten
71
Te veel rook is een onvolledige verbranding toch? Ik heb bij de weber met snake altijd een strook hout erdoorheen liggen, maar niet in de eerste paar cm. Dat hout moet ook eerst goed warm worden om goed te warm te branden. De rook zie je dan minder, er is geen nieuwe paus šŸ¤£, maar de smaak is er niet minder om.

Ik heb dat ook bij meerdere bbq vloggers in de vs gezien, clean smoke vs dirty smoke.
Daarbij praten ze over dat de rook er in de eerste paar uur, ~3, intrekt en daarna niet echt meer. Ook met inpakken in folie of papier, dan kun je stoppen met speciaal rook hout en gewoon je brandstof gebruiken voor de warmte.
 
Bovenaan Onderaan