Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Frits zei:Ik laat het schors er gewoon aanzitten, merk niks van een nadelige smaak.
MarBQ zei:Frits zei:Ik laat het schors er gewoon aanzitten, merk niks van een nadelige smaak.
Had ik natuurlijk een "fout" stuk schors aan de hand!! ???
We gaan het gewoon weer proberen
Ik ben gisteren ook bij rooksnips geweest, zakje appel snippers gekocht voor maar liefst ?2,50 .El Fumarole zei:Toevallig net bij de firma www.rooksnips.nl een klein college over rookhout gehad van iemand die aan verschillende professionele rokerijen levert. Een beetje schors schijnt niets uit te maken. Als je alleen op schors rookt schijnt dat zelfs weer een specifieke smaakt te geven. Daarom wordt hier en daar zelfs puur op schors gerookt.
Er is dus eigenlijk geen 'goed' of 'fout', alleen maar smaak. Persoonlijk heb ik gerookt op hout m?t en hout zonder schors en heb er geen nadelige smaak aan ondervonden.
Ik hoorde ook hier en daar dat je niet op dennenhout e.d. moet willen roken vanwege de grote hoeveelheid hars. Dat geeft dan een terpentijn achtige smaak. Maar er zijn dus rokerijen die dat specifiek bestellen voor die specifieke smaak.....it's a mad world : ...
En voor die knaak heb je daar een Jaap van een zakCeriel zei:Ik ben gisteren ook bij rooksnips geweest, zakje appel snippers gekocht voor maar liefst ?2,50 .
In gesprek met de chef daar, vertelde hij mij dat rookhout nooit nat gemaakt moet worden omdat er dan teer vrijkomt... Wel raar dat het natmaken in veel gevallen aangeraden word
Frits zei:Hout is och nooit 100% droog, dan zou er altijd teer bij zitten...
Het water dient ervoor dat de snippers niet gelijk in de fik vliegen als ze op de kolen komen.
Logisch, je wilt rook en geen vuur... En bij de hoeveelheden hout die wij gebruiken zal het wel meevallen...Frits zei:Hout is och nooit 100% droog, dan zou er altijd teer bij zitten...
Het water dient ervoor dat de snippers niet gelijk in de fik vliegen als ze op de kolen komen.
Niet doen, gewoon wat proberen en zien wat het best bevalt, ik zou voor het verhaal van de verkoper gaan denk ik.Dan maar een oud topic oprakelen
Ik zat dus ook met deze vragen, want je leest vanalles.
Ik heb van mijn vrouw een rookpakket van vuur en rook gekregen waarin rookmot, chips in 2 maten en chunks zitten. Dit samen met rookplankjes en een bastard smoker box.
Ik heb de smokerbox nu 2 x op de gasBBQ gebruikt door hem boven op de branden te leggen zoals je dat op youtube ziet. Eerste keer eerst 2u laten weken, 2de keer droog. Allebei was het rook, dus geen idee of er echt verschil was. Vonden wel dat er aan ons eten niet echt heel veel rooksmaak was. Was ook maar een korte sessie.
Ik ben bij de verkoper geweest voor de Kamado die hij volgende week komt leveren en hij gebruikt zelf altijd droge chunks en legt er zo 2 à 3 op strategische wijze in het houtskool zodat ze niet alle 2 à 3 tegelijk gaan roken. Hij gaat me dat bij levering nog wel eens heel goed uitleggen. Hij zij zelfs dat die chunks zelfs niet altijd op geraken en dat hij ze vaak nog opnieuw gebruikt.
Dus ja, wanneer smokerbox, wanneer niet, wanneer nat, wanneer droog? Ik word er gek van