BigRedClassic
Tondelzoeker
- Berichten
- 23
Hi allemaal,
Ikzelf heb sind vorig jaar een Kamado Joe Classic I en ik heb al flink zitten grillen afgelopen zomer. Deze winter ben ik mij juist meer gaan verdiepen in het roken van vis, vlees en kazen. Vooralsnog is het met name gebleven bij wat lekkere stukjes vis, maar ik wil snel meer gaan experimenteren.
Nu lees ik veel verschillende verhalen over het gebruik van chips en chunks op een houtskool barbecue. Chips, chunks, wel nat maken, niet nat maken, in een folie pakketje, direct op de kolen, het duizelt me! Voordat ik de wat delicatere ingredienten ga verprutsen met te veel of vieze rook, was ik benieuwd naar hoe jullie omgaan met rookhout.
Ik heb net een zakje appelhoutsnippers van een vriend gekregen. Hij zei: "Gewoon een beetje wat op de kolen strooien voordat je de platesetters en vis erin hijst, nat maken is niet nodig!". Een vriendje van me daarentegen zei dat ik die chips beter niet kon gebruiken en maar gewoon chunks moet halen, ook voor zalm en andere vissoorten. Op internet kwam ik juist weer een filmpje tegen waarbij Smoking Dad BBQ de snippers in de aslade deed, een beetje zoals het ook wel bij gravity-fed smokers gaat (maar werkt dit wel bij roken op 90 a 100 graden)?
Kortom, wat te doen. Maar even lekker klooien met dit zakje appelhoutsnippers en zo ja, hoe kan ik dan het beste te werk gaan? Of toch maar chunks halen? Ik hou me aanbevolen voor tips en/of een lesje Rookhout-101!
Ikzelf heb sind vorig jaar een Kamado Joe Classic I en ik heb al flink zitten grillen afgelopen zomer. Deze winter ben ik mij juist meer gaan verdiepen in het roken van vis, vlees en kazen. Vooralsnog is het met name gebleven bij wat lekkere stukjes vis, maar ik wil snel meer gaan experimenteren.
Nu lees ik veel verschillende verhalen over het gebruik van chips en chunks op een houtskool barbecue. Chips, chunks, wel nat maken, niet nat maken, in een folie pakketje, direct op de kolen, het duizelt me! Voordat ik de wat delicatere ingredienten ga verprutsen met te veel of vieze rook, was ik benieuwd naar hoe jullie omgaan met rookhout.
Ik heb net een zakje appelhoutsnippers van een vriend gekregen. Hij zei: "Gewoon een beetje wat op de kolen strooien voordat je de platesetters en vis erin hijst, nat maken is niet nodig!". Een vriendje van me daarentegen zei dat ik die chips beter niet kon gebruiken en maar gewoon chunks moet halen, ook voor zalm en andere vissoorten. Op internet kwam ik juist weer een filmpje tegen waarbij Smoking Dad BBQ de snippers in de aslade deed, een beetje zoals het ook wel bij gravity-fed smokers gaat (maar werkt dit wel bij roken op 90 a 100 graden)?
Kortom, wat te doen. Maar even lekker klooien met dit zakje appelhoutsnippers en zo ja, hoe kan ik dan het beste te werk gaan? Of toch maar chunks halen? Ik hou me aanbevolen voor tips en/of een lesje Rookhout-101!