- Berichten
- 3.616
Na de Kerst de vriezer en koelkast weer op orde aan het brengen.
Eerste schrik "de gerookte kaas" is bijna op. (Je denkt dus "dat overkomt alleen anderen...." )
Gezien de wachttijd tussen roken en consumptie dus gelijk weer een batch op de Q.
Daarbij ligt er een stuk procureur "verschrikkelijk in de weg"............
Na al het voedsel in Kerstsfeer aangevuld met het nodige oriëntaalse rond oud en nieuw werd het tijd voor een andere smaak: Italiaans.
Besloten om er een Rollade met Italiaanse touch van te maken.
procureur, ca 2,5 kg, gevlinderd - hier moet de auteur nog wat op oefenen-
Vervolgens gevuld en ingesmeerd met een mengsel van :
Dit uitgesmeerd over de gevlinderde procureur.
Daarna nog 1 EL tijm toegevoegd.
Procureur weer opgerold en tot rollade geknoopt - dat deed de auteur niet onverdienstelijk al zegt hij het zelf......-
De overtollige puree die er uitliep / viel aan de buitenkant gesmeerd.
Het geheel strak in de folie gerold en een nachtje koelkast gegeven.
Na een nachtje rust:
Mocht hij ( of zij?) de BBQ op:
Indirect 120-125 graden - en wat appel hout voor de smaak- naar een kern temperatuur van 70 graden:
De kerntemperatuur hadden we na een ca 4 uur bereikt.
In combinatie met rissotto en wat gebakken paddestoelen hebben we heerlijk gegeten!
Eerste schrik "de gerookte kaas" is bijna op. (Je denkt dus "dat overkomt alleen anderen...." )
Gezien de wachttijd tussen roken en consumptie dus gelijk weer een batch op de Q.
Daarbij ligt er een stuk procureur "verschrikkelijk in de weg"............
Na al het voedsel in Kerstsfeer aangevuld met het nodige oriëntaalse rond oud en nieuw werd het tijd voor een andere smaak: Italiaans.
Besloten om er een Rollade met Italiaanse touch van te maken.
procureur, ca 2,5 kg, gevlinderd - hier moet de auteur nog wat op oefenen-
Vervolgens gevuld en ingesmeerd met een mengsel van :
- 1 pot geroosterde paprika, kant en klaar ( volgende keer zelf maken maar moest op).
- 1 pot gedroogde tomaat.
- PeZo
- 2 EL gedroogde oregano.
- 4 teentjes knoflook.
Dit uitgesmeerd over de gevlinderde procureur.
Daarna nog 1 EL tijm toegevoegd.
Procureur weer opgerold en tot rollade geknoopt - dat deed de auteur niet onverdienstelijk al zegt hij het zelf......-
De overtollige puree die er uitliep / viel aan de buitenkant gesmeerd.
Het geheel strak in de folie gerold en een nachtje koelkast gegeven.
Na een nachtje rust:
Mocht hij ( of zij?) de BBQ op:
Indirect 120-125 graden - en wat appel hout voor de smaak- naar een kern temperatuur van 70 graden:
De kerntemperatuur hadden we na een ca 4 uur bereikt.
In combinatie met rissotto en wat gebakken paddestoelen hebben we heerlijk gegeten!
Laatst bewerkt: