Hoi,
Ik probeer al een aantal keren om te roken op mijn bbq met een smokertube of smokerbox. Daarbij leg ik de smokertube op de vlambeschermers, zoals ook op video's is te zien. Ik breng hem naar 110 graden. Het roken lukt dan wel, maar even later staat de tube in brand en is het hout erg snel op. Sommigen zeggen het hout te weken in water, anderen geven aan droog hout te gebruiken.
Mijn vraag is nu, wat is voor mij de beste methode om te roken. Is dat droog of nat hout gebruiken? De tube direct boven de vlam of indirect? Welke temperatuur? Hoop dat jullie wat tips voor me hebben.
Groet Erwin
Ik probeer al een aantal keren om te roken op mijn bbq met een smokertube of smokerbox. Daarbij leg ik de smokertube op de vlambeschermers, zoals ook op video's is te zien. Ik breng hem naar 110 graden. Het roken lukt dan wel, maar even later staat de tube in brand en is het hout erg snel op. Sommigen zeggen het hout te weken in water, anderen geven aan droog hout te gebruiken.
Mijn vraag is nu, wat is voor mij de beste methode om te roken. Is dat droog of nat hout gebruiken? De tube direct boven de vlam of indirect? Welke temperatuur? Hoop dat jullie wat tips voor me hebben.
Groet Erwin