- Berichten
- 5.434
Fusion recept. Het originele recept: Beetroot cutlets (Gepaneerde Rode biet hapjes), is van mijn collega Amit en komt uit Noord India.
Het verschil is dat er bij het origineel gefrituurde pinda's door de puree gaat en er mini hamburgerachtige schijven van worden gevormd, deze worden door een papje van water/bloem gehaald en gepaneerd met griesmeel en vervolgens gebakken of gefrituurd in olie, en geserveerd als vega snack.
Dit is mijn fusion versie, we mixen Noord India met Frankrijk en voila Indian Beetroot Pomme Duchess.
Paneren laten we achterwege en ook de frituur komt hier niet aan te pas.
Ze gaan indirect op de BBQ bij 180-200 graden C voor 30-40minuten
Voor ongeveer 18 stuks
Ingrediënten:
- 250 gram Rode biet, rauw of voorgekookt (vacuümverpakt supermarkt)
- 500 gram (kruimige)Aardappel, geschild en gaar gekookt in gezouten water
- 1 grote Ui gesnipperd
- 1 a 2 tenen knoflook gesnipperd (geknepen)
- 2-3 tl. Korianderzaad poeder (Ketoembar)
- ¼ tl. Rode chilipeper vlokken (gedroogd)
- 1 Verse Groene chilipeper gesnipperd
- 20 gram verse geraspte Gemberwortel
- Zout
Korianderzaad wordt ook verkocht onder de Indonesische naam Ketoembar.
Korianderblad kan voor sommige mensen naar zeepsop smaken, Korianderzaad (Ketoembar) heeft iets exotisch zoet peperigs zonder de hitte van de peper.
Bereiding:
Sudder de ui, Gemberwortel en knoflook in wat olie op laag vuur in een koekenpan of skillet voor 10-15 minuten totdat de ui mooi roodbruin kleurt
Start met de ui en voeg na 5 minuten gember en knoflook toe (kijk uit dat de knoflook niet verbrandt)
Voeg de Korianderzaadpoeder, Chili peper vlokken, groene Chili peper toe en sudder nog 1 a 2 minuten
laat dit in de koekenpan/skillet zitten en haal de pan van het vuur.
Rasp de rode biet redelijk fijn, en knijp met de hand zoveel mogelijk vocht eruit.
Pureer de gekookte aardappel en mix het goed met de rode biet, breng dit mengsel op smaak met zout
Voeg het rode biet/aardappelpuree mengsel toe aan het uienmengsel in de koekenpan/skillet en bak/sudder zachtjes op laag vuur onder voortdurend door scheppen voor 10-15 minuten.
Breng eventueel verder op smaak met zout en laat volledig afkoelen (koelkast).
Vorm van de mix met behulp van spuitzak/garneerspuit toefjes zoals op de foto (Pomme Duchess)
Leg eerst een vel bakpapier op een bakplaat en spuit daar de vormpjes op.
Zet dit indirect op de BBQ bij 180-200 graden Celsius en bak ongeveer 30 tot 40 minuten.
Als bijgerecht MEGA lekker maar als (vega) snack is dit ook erg lekker.
Ons testspanel Buuf Sarona en aanhang vonden het ook heerlijk en wilde meteen het recept.
Laatst bewerkt: