Hallo Brethren en Sistren,
Ik ga binnenkort proefdraaien voor kerst. Het hoofdgerecht wordt een basic roast maar die wil ik wat "wow" op het einde geven.
Vanuit de eetkamer kijk je uit op mijn bbq tafel dus ik wil een klein showtje geven door op het einde de roast te flamberen (denk aan een lomo al trapo btw)
Nu heb ik ruim ervaring met flamberen boven een gasfornuis maar ik kan even niet de vertaalslag maken naar bbq....
Okay ik maak de lomo... Bleek het zout. Haal het vlees eruit... En dan?
Van te voren een pannetje met bourbon verwarmen boven de kolen (tijdens het uitpakken?)
In door doe ik een scheutje drank in de pan en "gooi" dit met de pan tot de vlam er in slaat (en dan blijf ik gooien) maar met een stuk roast van een kilo flip ik een pan niet zo makkelijk....
Zou ik de drank moeten verwarmen, ontsteken en dan de schaal brandend en uitdovend presenteren?
Iemand suggesties?
Ik ga binnenkort proefdraaien voor kerst. Het hoofdgerecht wordt een basic roast maar die wil ik wat "wow" op het einde geven.
Vanuit de eetkamer kijk je uit op mijn bbq tafel dus ik wil een klein showtje geven door op het einde de roast te flamberen (denk aan een lomo al trapo btw)
Nu heb ik ruim ervaring met flamberen boven een gasfornuis maar ik kan even niet de vertaalslag maken naar bbq....
Okay ik maak de lomo... Bleek het zout. Haal het vlees eruit... En dan?
Van te voren een pannetje met bourbon verwarmen boven de kolen (tijdens het uitpakken?)
In door doe ik een scheutje drank in de pan en "gooi" dit met de pan tot de vlam er in slaat (en dan blijf ik gooien) maar met een stuk roast van een kilo flip ik een pan niet zo makkelijk....
Zou ik de drank moeten verwarmen, ontsteken en dan de schaal brandend en uitdovend presenteren?
Iemand suggesties?