- Berichten
- 37
Voor alles een eerste keer, zo ook voor spareribs.
Gisteren wat ribbetjes bij de slager gehaald;
Had om 11 uur vanmorgen de Joe al aangestoken, met het idee om rond 12 uur te beginnen.
Verlate kraamvisite bleef wat langer zitten, dus rond 1 uur begonnen met het rubben van de ribben
Ik heb hier de ‘all purpose’ rub volgens recept van @NasQ voor gebruikt, deze maak ik vaak een hoop.
Joe stond dus al een uur op temperatuur, mooi moment op de ribben er op te leggen.
Iemand ideeën voor een fijne drippan, welke herbruikbaar is? Ik vouw vaak een bakje van alu folie. Zoals je ziet had ik het formaat van de ribben onderschat..
3 uur de ribben gerookt op kersen hout, elk uur ingesprayed met appelsap.
Na 3 uur heb ik ze er afgehaald en ze ingepakt in folie. In de folie had ik boven en onder ook roomboter, bastardsuiker en honing.
Deze pakketjes hebben hierna 2 uur zo op de Joe gelegen.
Na 2 uur trok ik de folie open, toen vielen de botjes er al bijna uit voor m’n gevoel.
Hierna voor de laatste stap de ribben ingesmeerd met bbq saus, wederom met honing om zo nog 10/15 minuutjes op te drogen.
Na 10 minuten was m’n geduld op en zagen ze er al opgedroogd uit. Paar frietjes van zoete aardappel erbij. Smakelijk!
Al met al tevreden over deze eerste poging(en de vrouw ook!)
Gisteren wat ribbetjes bij de slager gehaald;
Had om 11 uur vanmorgen de Joe al aangestoken, met het idee om rond 12 uur te beginnen.
Verlate kraamvisite bleef wat langer zitten, dus rond 1 uur begonnen met het rubben van de ribben

Ik heb hier de ‘all purpose’ rub volgens recept van @NasQ voor gebruikt, deze maak ik vaak een hoop.
Joe stond dus al een uur op temperatuur, mooi moment op de ribben er op te leggen.
Iemand ideeën voor een fijne drippan, welke herbruikbaar is? Ik vouw vaak een bakje van alu folie. Zoals je ziet had ik het formaat van de ribben onderschat..
3 uur de ribben gerookt op kersen hout, elk uur ingesprayed met appelsap.
Na 3 uur heb ik ze er afgehaald en ze ingepakt in folie. In de folie had ik boven en onder ook roomboter, bastardsuiker en honing.
Deze pakketjes hebben hierna 2 uur zo op de Joe gelegen.
Na 2 uur trok ik de folie open, toen vielen de botjes er al bijna uit voor m’n gevoel.
Hierna voor de laatste stap de ribben ingesmeerd met bbq saus, wederom met honing om zo nog 10/15 minuutjes op te drogen.
Na 10 minuten was m’n geduld op en zagen ze er al opgedroogd uit. Paar frietjes van zoete aardappel erbij. Smakelijk!
Al met al tevreden over deze eerste poging(en de vrouw ook!)