Beef en Steak

Ribs.

 
 

vanHeist

Sprokkelaar
Berichten
37
Voor alles een eerste keer, zo ook voor spareribs.
Gisteren wat ribbetjes bij de slager gehaald;
IMG_5339.jpeg


Had om 11 uur vanmorgen de Joe al aangestoken, met het idee om rond 12 uur te beginnen.
Verlate kraamvisite bleef wat langer zitten, dus rond 1 uur begonnen met het rubben van de ribben🫣
IMG_5340.jpeg


Ik heb hier de ‘all purpose’ rub volgens recept van @NasQ voor gebruikt, deze maak ik vaak een hoop.
IMG_5341.jpeg


Joe stond dus al een uur op temperatuur, mooi moment op de ribben er op te leggen.
IMG_5343.jpeg


Iemand ideeën voor een fijne drippan, welke herbruikbaar is? Ik vouw vaak een bakje van alu folie. Zoals je ziet had ik het formaat van de ribben onderschat..

3 uur de ribben gerookt op kersen hout, elk uur ingesprayed met appelsap.
IMG_5344.jpeg

IMG_5352.jpeg


Na 3 uur heb ik ze er afgehaald en ze ingepakt in folie. In de folie had ik boven en onder ook roomboter, bastardsuiker en honing.
IMG_5355.jpeg

IMG_5356.jpeg


Deze pakketjes hebben hierna 2 uur zo op de Joe gelegen.
IMG_5357.jpeg


Na 2 uur trok ik de folie open, toen vielen de botjes er al bijna uit voor m’n gevoel.
IMG_5358.jpeg


Hierna voor de laatste stap de ribben ingesmeerd met bbq saus, wederom met honing om zo nog 10/15 minuutjes op te drogen.
IMG_5359.jpeg


Na 10 minuten was m’n geduld op en zagen ze er al opgedroogd uit. Paar frietjes van zoete aardappel erbij. Smakelijk!

Al met al tevreden over deze eerste poging(en de vrouw ook!)
IMG_5363.jpeg
 
Iemand ideeën voor een fijne drippan, welke herbruikbaar is? Ik vouw vaak een bakje van alu folie.
RVS serveer schaal van action
Mooi stevig, folie er omheen om gemakkelijk schoon te maken.

IMG_2123.png
 
Terug
Bovenaan Onderaan