BasBQ
Beef en Steak

Ribs op de compacte kamado

 

FJP84

Kooltjesharker
Berichten
173
Gisteren geen rekening gehouden dat het ging regenen, dus vastgehouden aan het plan. First time spareribs op de kamado.

Uiteindelijk werd het een 4-2-0,5 sessie. Temperatuur management was niet top. En kolen waren bij de laatste fase aan het eind van hun Latijn. Aanschaf kwalitatiever houtskool staat op de planning als de Fireup zak op is.

Toch mocht het resultaat er zijn: voorproeven gaf aan een mals stukje vlees, met een lekkere bite en schoon van het bot af. Vanavond gaan ze even opgewarmd worden in de oven voor bij het avondmaal.
aed6096ae8e44a62076e833153d55d58.jpg
ac4ff83c0947979be8e641ba0bc99fb8.jpg
a3bf144d6cc5a3f4eecd0e385ed512a3.jpg
a48866b5b243d9a97f92c14b97abcdc2.jpg
565b6709df3edcc3ed63cb7746b67796.jpg
ba7a7e3a23dc413ec4aea802db7ba4d9.jpg


Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
 
Ziet er goed uit hoor
Tja, bbq-en met het weer van gisteren kost iets moeite.
En je moet wat harder stoken als je in weer en wind staat.
Maar ach. Je heb toch maar even een paar mooie ribben.
 
Mooi resultaat.
Zelfs op een kleiner toestel kan je mits wat organisatie toch nog een mooie hoeveelheid vlees kwijt
 
Passen en meten, maar wel goed gelukt!

Groeten van Robert
 
Goed gemeten. Past precies. Weer was gisteren inderdaad naadje heel erg veel pet.
Respect dat je dit netjes tot een einde hebt gebracht. (y) Lekker😋
Wat handig dat IKEA de befaamde ribrekjes is gaan verkopen als borden rek. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
 
Ik wil nog 2 varianten qua passen en meten proberen.

1. Halveren
2. Oprollen (ribsrollade)

Doel is om een keer 5stuks te maken. Zou met wat passen/meten en stapelen moeten lukken.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
 
Q mooi gevuld

Ze waren al bijna opgerold 😉
 
Kijk als je wat wilt kan alles!
 
Mooie plaatjes, heerlijke ribs👌🏻
 
Mooie sessie hoor, en de ribs zien er smakelijk uit! (y) 🔥
 
Er gaat altijd meer op dan je denkt. Lekker
 
lekker hoor, verast dat je zoveel erop hebt gekregen hoor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan