Mollos
Sprokkelaar
- Berichten
- 45
Vandaag maar eens een keer lekker ribs gemaakt, de eerste keer low en slow op de Bastard en dus ook een mooi moment om te kijken of ik het apparaat een beetje stabiel kan houden. Ik weet niet of het aan de temperatuur buiten lag maar ik kreeg hem op een gegeven moment niet meer onder de 113 graden. De schuif onder dicht gedaan en boven open gezet maar het mocht niet baten. Nu bleef deze wel stabiel op de 113-115 graden hangen. Desalniettemin, de ribs waren verrukkelijk. 3-2-1 methode gebruikt, ik had nog Frank's Pork Prank rub liggen, in het eerste gedeelte (de 3) 2 keer met appelcider azijn besproeid, daarna (de 2) in de folie met boter/bruine suiker/agavesiroop. Dit heb ik een ruime 1,5 uur gedaan, het waren stevig bevleesde ribben en de vrouw wil graag dat ze van het bot vallen. En toen (de 1) afgelakt met Sweet Baby Rays Honey Chipotle en verdund met wat van de vleessappen.
Ik heb ze gerookt met wat beukenhout en dat beviel goed qua smaak, ik hou zelf van iets meer bite maar ik moet mijn vrouw ook blij houden, en ze smaakten er verder echt niet minder om. Een paar lekkere salades erbij, een lente-ui salade en een standaard midden oosterse basis salade (tomaat/komkommer/lenteui/peterselie/olijfolie/citroensap). Het was zeker geen verkeerde zondag! En gelukkig hebben we de foto's nog!
Ik heb ze gerookt met wat beukenhout en dat beviel goed qua smaak, ik hou zelf van iets meer bite maar ik moet mijn vrouw ook blij houden, en ze smaakten er verder echt niet minder om. Een paar lekkere salades erbij, een lente-ui salade en een standaard midden oosterse basis salade (tomaat/komkommer/lenteui/peterselie/olijfolie/citroensap). Het was zeker geen verkeerde zondag! En gelukkig hebben we de foto's nog!