BasBQ
Beef en Steak

Ribroast

 
 

JohanD

Stoker
Berichten
344
Hoi,

Het is een tijdje stil geweest van mijn kant maar ik hoop hier weer wat meer te komen. Ik heb een vraag, ik kreeg een ribroast van ruim 5 kg. Vraag is hoe ik deze moet bereiden. Kan ik deze in 2 of 3 grote stukken bereiden (kerst staat voor de deur) of moet ik deze in plakken snijden? Indien in plakken, hoe dik adviseren jullie deze?

840141640c19bbc73daa8de962e757b5_zpssgrkzplq.jpg
 
Ik zou zeggen aan 1 stuk...maar ik mis de botten of is dit zonder been?
 
Dit is met been
 
Kijk even op bbq-NL.com en kijk onder recepten naar standing rib roast.

Indirect garen en daarna nog even boven het vuur een kleurtje geven.
 
Ik zou hem ook in zijn geheel garen
 
Hier ook voor in zijn geheel.
En dat ga ik volgende week namelijk ook doen, maar dan van een bijzonder stukje vlees  ;)
Suc6 Johan.

Mac
 
5 kilo.... Voor hoeveel personen?
Anders in 2 stukken.
In ieder geval veel succes.
 
We zijn met 10 volwassennen en 7 kinderen dus hij komt vast op. Dank jullie voor het advies, eerste kerstdag gaat hij er op.
 
Terug
Bovenaan Onderaan