BasBQ
Beef en Steak

ribjes in de maak

 
 

miep

Pitmaster
Berichten
805
Hoi allemaal,

Begonnen met mijn allereerste spareribs ooit.
Volg het recept van noskos
Ribs ontdaan van membraan, gewassen, gedept en gerubt
Ze liggen nu lekker in te trekken in de koelkast
Wil ze morgen bereiden op de wsm
1e kiekjes



20130815_083527_zpsb0d5b8bb.jpg


20130815_084931_zpsf654c849.jpg


 
Lekker!!, hou mij maar op de hoogte!! ;)
 
Nounounounounounounou Miep, jij trekt 'm wel van leer zeg, op die mooie nieuwe smoker van je!
Ik vind het behoorlijk smokin' allemaal  8)
 
Ik moestem vies maken zeiden jullie allemaal :)
Luister je een keer hihi
Ik word er gewoon blij van om de wsm te gebruiken raar he? ;)
 
Ja, dat is nog eens een openbaring he zo'n wsm  ;D
 
miep zei:
Ik word er gewoon blij van om de wsm te gebruiken raar he? ;)

Dat is zeeeeeeer herkenbaar ;D
 
miep zei:
Ik moestem vies maken zeiden jullie allemaal :)
Luister je een keer hihi
Ik word er gewoon blij van om de wsm te gebruiken raar he? ;)

Precies, zonde om hem ongebruikt te laten weg roesten. Gewoon elke dag de fik er in, en de hele buurt in de rook zetten! ;)
 
Ik krijg er nu al trek van, ga je voor 3-2-1?
 
Ja Dominique
Ik ga voor de 3-2-1 methode, ze moeten supergaar zijn
Heb er echt zin in (nog de bacan tussen mijn kiezen uithalen) :D
 
Je wil nooit meer spareribs uit een restaurant.
 
Ik zou ze trouwens 2-2-1 doen, het zijn geen buikribben, dus eerder klaar.
 
Ik dacht al om 3 1 1 te doen, had ik gevonden can frits dacht ik
Of is 2 2 1 beter?
Het zijn kleine ribjes
 
noskos zei:
Ik zou ze trouwens 2-2-1 doen, het zijn geen buikribben, dus eerder klaar.
Ben het (uit ervaring) helemaal mee eens!
 
Het ligt een beetje aan de dikte, hoe langer je ze in de folie doet hoe meer ze uit elkaar gaan vallen, dus daar zit de speel ruimte. Bij dikkere ribben wat langer, bij dunnere wat korter in de folie.
 
Prachtig....ben benieuwd hoe de ribs je bevallen. Wel een risico op een ribs verslaving.
 
Ik ga doen wat Dennis zegt 2,2,1
Bedankt allemaal en het risico op verslaving neem ik op de koop toe ;)
 
Goed bezig miep. ben benieuwd naar resultaat.
 
Nou ze liggen er nu een half uurtje op met pecan rookhout voor de periode van 2 uur
Ik had 8 briketten heet gemaakt en de ring vol koude briketten en hij brand perfect!
Wat een wonderding :)
Geen liters goor water meer sinds de schaal oplossing, helemaal top
20130816_121959_zpsc61c3552.jpg


Klaar voor de start (wilde toch mijn rekje even proberen)
 
Terug
Bovenaan Onderaan