Beef en Steak

Ribeye

 

Xplosiv

Stoker
Berichten
374
Vandaag kwam het gietijzeren rooster voor de Bastard binnen. Ik had al een ribeye steak uitgelegd. Dat kon ik dus erg goed combineren ;)

Als bijgerecht hasselback aardappelen. Deze zijn niet echt gelukt. Er op gedaan terwijl de Bastard aan het opwarmen was en erg eigenlijk de hele tijd opgehad. En af en toe insmeren met boter.

Kom er net achter dat het gietijzer niet op de foto staat maar ik heb hem wel echt hor

Het vlees smaakte er niet minder om.
2842377bf542ed20e93b280cf969776b.jpg
8701fb32f5be7fa30dde870c34924949.jpg
57f9ed32b2b19337054f82fa036a5c37.jpg
2f91963f128edd98d6ec036cf80b47ba.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Ribeye ziet er goed uit.

Aardappelen blijft een dingetje op de bbq.
Duur vaak heel veel langer dan je denkt.
 
Volgende keer maar poffen bij de kolen in.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Ziet er goed uit!!
Aardappels blijven altijd een dingetje…
 
Die ribeye ziet er fantastisch uit hoor.
 
je steak heeft een mooi cuisson. Zal zeker gesmaakt hebben.
En die aardappels hebben zeker een uur nodig op hoog vuur. Ik gebruik altijd een aparte BBQ. Die stook ik naar de 170-200gr indirect. En dan gaan ze er voor een uur op. Tussendoor een keer insmeren of sprayen met boter/olie. Kan niet missen. Een aardappel droog stoken zal zo maar niet gebeuren. Hij bestaat voor 80% uit water.
 
De belangrijkste foto’s staan er wel op 😊
 
Als je op de lage temperatuur bij de reverse je aardappelen wil mee garen, kun je deze best voorkoken. Bij mij gaan de hasselbacks altijd aan 200° in de oven of in de Q die ik vrij heb. Dan is dat ongeveer 45min tot 1u eer ze gaar zijn zonder voorgaren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan