Beef en Steak

Ribeye wagyu A5 klaarmaken

Oké oké!
Dus het hele stuk in een keer top de bbq, keteltemperatuur rond de 110 graden kern tot 48 en dan in een skillet afgrillen tot 52 graden?

Heb even de dikte gemeten, dat is 6 cm de dikste kant en 4 cm de dunste kant.
Yep, gewoon in het geheel en hem op de dunste kant meten op 47 a 48°. Daarna afgrillen tot 52° pakweg in het midden. Dan is het dunste deel medium en het dikste deel medium-rare. Ideaal dus
 
Hoe verklaar je dan die de 26 03 2020?
Er staan 2 datums
Gevacumeerd Ingevroren op 24.03.21
Dat is 21 maart 2024
houdbaar tot, diepgevroren (max.2 jaar)
26.03.20 dat is 20 maart 2026.
Klopt dan toch?
Er staat overigens nergens 2020
 
Invriezen heeft veel te maken met de temperatuur. Hoe kouder = hoe langer houdbaar. Meeste mensen zetten hun vriezer op -18-20. Maar een bevriende chef kok zei me ooit, gewoon maximaal zetten, kan je dingen veel langer houden
 
Nou de wagyu klaargemaakt gisteren, toch anders aangepakt.
Het stuk vlees was schuin afgezaagd waardoor ik een dikker stuk had en een dunner stuk. Toch besloten om dit stuk doormidden te snijden zodat ik het dikke stuk ook nog eens doormidden kan snijden en mooie plakken heb van ongeveer 2 cm.
Dit ook op gevoel stukje voor stukje in de skillet gebakken, ongeveer 1,5 tot 2 min per kant. VERRUKKELIJK!

In het overgebleven vet heb ik besloten om gamba’s te bakken, alleen wat knoflook en chili vlokken toegevoegd en opeten met wat witte sneden brood, ook dit was heerlijk!

IMG_0234.jpeg


IMG_0237.jpeg


IMG_0238.jpeg

03684F87-1B5B-4B91-97EB-B9915E1A9FF5.jpeg

0AF2826F-6888-498C-AFAF-F7329717E8B7.jpeg


EF885D42-D118-4AA2-AF4F-642CAFC22901.jpeg


IMG_0241.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan