Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Goedemorgen,
Een vraagje....ik heb gisteren bij de sligro een stuk us ribeye van ongeveer 1,5kg gekocht,heeft iemand nog tips om deze vanmiddag eens heerlijk te bereiden op de primo?
Ik zou deze in plakken snijden van 2,5-3 cm dik, zodat je een mooie krokante korst krijgt en de steak toch ros? blijft. Dan insmeren met:
Kruidenmengsel (Weber's barbecue?n en grillen op houtskool blz 66)
4tl grof zeezout
1el zwarte peper
1tl gedr oregano
1tl gedr tijm
1tl paprikapoeder
1tl knoflook, fijngehakt
Steaks insmeren met olie en dit kruidenmengsel, op kamertemperatuur laten komen en grillen tot de gewenste gaarheid, daarna 3-5minuten laten rusten.
Koffiekorst (blz.68)
1 el gemalen koffiebonen
2tl grof zeezout
1tl bruine suiker
1/2tl zwarte peper
1/4tl piment
Bereidingswijze gelijk aan de eerste.
Maar het hele stuk indirect, met alleen peper en zout kan natuurlijk ook.....
ik zou het hele stuk doen. Reverse sear tot 50 graden kern. (dus indirect leggen)en hierna boven het vuur leggen voor een korst tot je op 53 tot 60 graden zit. 53 is lekker rose als je hier van houd. 60 zou ikzelf niet doen, maar niet iedereen houd van rose. Zorg er wel voor dat je Q niet al te heet is met de reverse sear (110-150 graden)
Zorg ervoor dat het stuk vlees op tijd uit de koelkast is en houd een beetje rekening met nagaren (1-3 graden stijging als deze van het vuur komt)
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.