- Berichten
- 3.148
Het is vakantie.
We bevinden ons in een vakantiepark op een camping tegen de Veluwe aan. Het weer deze week is fantastisch, onze meid is 1 geworden en we zijn alleen maar buiten. Ik had nog een ribeye van huis meegenomen om mijn schoonvader te laten zien dat zijn vakantie bbq'tje toch wel een geinig ding is..
Maar met een ribeye moet wel een groentje.. Blijkbaar zijn Veluwse asperges heel wat hier, gepaard met wat overtuiging van @Bram zijn we er gekomen.
We trapten met de schoonouders op de ebikes een eindje weg met een boodschappenlijstje alsvolgt;
Asperges, aardappelen, eieren.
En, wat treffen wij;
Daar moesten we wezen!
Eenmaal binnen (in een soort oude stal) werden we verwend met de mooiste lokale producten. Mooie stukken vlees, vrije uitloop eieren, wijntjes, huisgemaakt ijs, aardappeltjes.. En natuurlijk; Asperges.
Einde middag besloten om die zwarte barrel van m'n schoonvader op te steken. Briketten, starter en wokkels had ik al mee en blijven daar, dit was wel de vuurdoop voor deze bbq.
Het verraste me dat dit bbq'tje gemaakt leek te zijn voor low en slow, een schotje om kooltjes bij elkaar te houden om echt een indirect stuk te maken..
Startertje heet, gestort in het kleine gedeelte links (schoorsteentje zit rechts). Ribeye in de koffierub en we kunnen.
En zo gingen we weer genieten van ons tuintje en de zon.. We grillen en chillen
En schoonvader speelt lekker in het gras met zoonlief.. Ik kon m'n smaakpallet verwennen met een lekkere koude witte.
Afijn, de thermapen zei 51 graden en ik vond het allemaal wel gezegend.
Even een extra Startertje gevuld om het directe stuk te verdubbelen in breedte..
Zo konden de asperges erop. Ik heb echt 0 verstand van asperges en eet ze nooit, dus fijn dat je bij zo'n boerderij aan geeft dat je ze wilt grillen en dst je op die manier een dikte aangeraden krijgt. beetje erbij gebleven en blijven draaien (met 2 opscheplepels want er was geen tang).
Toen de eerste lading klaar was kon de 2e lading er net naast.
Vervolgens het vlees afgegrild nadat het heeft liggen rusten.
En de aardappeltjes kwamen uit de oven, het moest wel een beetje te doen blijven hรฉ.
Een bordje opgemaakt en we konden smullen.
Heerlijk gegeten.
We bevinden ons in een vakantiepark op een camping tegen de Veluwe aan. Het weer deze week is fantastisch, onze meid is 1 geworden en we zijn alleen maar buiten. Ik had nog een ribeye van huis meegenomen om mijn schoonvader te laten zien dat zijn vakantie bbq'tje toch wel een geinig ding is..
Maar met een ribeye moet wel een groentje.. Blijkbaar zijn Veluwse asperges heel wat hier, gepaard met wat overtuiging van @Bram zijn we er gekomen.
We trapten met de schoonouders op de ebikes een eindje weg met een boodschappenlijstje alsvolgt;
Asperges, aardappelen, eieren.
En, wat treffen wij;
Daar moesten we wezen!
Eenmaal binnen (in een soort oude stal) werden we verwend met de mooiste lokale producten. Mooie stukken vlees, vrije uitloop eieren, wijntjes, huisgemaakt ijs, aardappeltjes.. En natuurlijk; Asperges.
Einde middag besloten om die zwarte barrel van m'n schoonvader op te steken. Briketten, starter en wokkels had ik al mee en blijven daar, dit was wel de vuurdoop voor deze bbq.
Het verraste me dat dit bbq'tje gemaakt leek te zijn voor low en slow, een schotje om kooltjes bij elkaar te houden om echt een indirect stuk te maken..
Startertje heet, gestort in het kleine gedeelte links (schoorsteentje zit rechts). Ribeye in de koffierub en we kunnen.
En zo gingen we weer genieten van ons tuintje en de zon.. We grillen en chillen

En schoonvader speelt lekker in het gras met zoonlief.. Ik kon m'n smaakpallet verwennen met een lekkere koude witte.
Afijn, de thermapen zei 51 graden en ik vond het allemaal wel gezegend.
Even een extra Startertje gevuld om het directe stuk te verdubbelen in breedte..
Zo konden de asperges erop. Ik heb echt 0 verstand van asperges en eet ze nooit, dus fijn dat je bij zo'n boerderij aan geeft dat je ze wilt grillen en dst je op die manier een dikte aangeraden krijgt. beetje erbij gebleven en blijven draaien (met 2 opscheplepels want er was geen tang).
Toen de eerste lading klaar was kon de 2e lading er net naast.
Vervolgens het vlees afgegrild nadat het heeft liggen rusten.
En de aardappeltjes kwamen uit de oven, het moest wel een beetje te doen blijven hรฉ.
Een bordje opgemaakt en we konden smullen.
Heerlijk gegeten.