- Berichten
- 289
Ik had nog nooit een reverse sear gedaan, en bij de Plus hadden ze deze week grote lappen vlees in de aanbieding, dus mijn gedachte was: eerst daarmee oefenen voordat ik een goed stuk vlees verpest. Ik weet het, noskos zei in een filmpje over reverse sear dat het bijna niet kan mislukken, maar dat er altijd wel iemand is.....nou, meestal ben ik die persoon dan als zoiets gezegd wordt.
Ik dus wat briketten opgewarmd, rib roast aan de koele kant en wachten maar.
Probleem: ik had te veel briketten gebruikt, en zelfs met flink knijpen van lucht werd het nog erg warm, dus die steak gaarde best snel.
Na een tijdje maar in een gietijzeren pan gedaan (die had ik eerder die dag ingebrand):
Helaas kwam er al vrij snel een lading vocht uit lopen en dus snel alles er uit gehaald voordat het allemaal gekookt zou worden.
Ik vreesde dat het een schoenzool geworden zou zijn, maar dat viel erg mee, hoewel het voor mij iets meer rosé/rood had gemogen. Morgen een herkansing.
Ik dus wat briketten opgewarmd, rib roast aan de koele kant en wachten maar.
Probleem: ik had te veel briketten gebruikt, en zelfs met flink knijpen van lucht werd het nog erg warm, dus die steak gaarde best snel.
Na een tijdje maar in een gietijzeren pan gedaan (die had ik eerder die dag ingebrand):
Helaas kwam er al vrij snel een lading vocht uit lopen en dus snel alles er uit gehaald voordat het allemaal gekookt zou worden.
Ik vreesde dat het een schoenzool geworden zou zijn, maar dat viel erg mee, hoewel het voor mij iets meer rosé/rood had gemogen. Morgen een herkansing.