- Berichten
- 50
Vandaag op het menu.
1,5 vinger dikke Rib-eye steaks 2x dikke 350gr.
Roasted sweet potato’s
Vandaag zelf gemaakte appel-compote van onze appelboom uit de tuin.
En door de vrouw gemaakte taboeleh.
1 grote zoete aardappel in parten gesneden.
Gekruid in een bak met olijfolie, peper,zout, komijnpoeder, verse peterselie en tijm fijngesneden. Uienpoeder en een beetje gerookte paprikapoeder.
Partjes op direct vuur ca.180gr, alle kantjes op het rooster gehad in totaal ca. 20minuten.
De ribeyes droog gedept en even uit laten dampen. Beetje peper en zout.
Kamado opgestookt naar +250graden, en mooi vol in het vuur.
Ribeyes beide kanten ca.60seconden, met deksel gesloten. Als laatst nog even met deksel open in het hete vuur gehangen ca. 15seconden.
Hier nog onze appels geplukt en ingemaakt tot een heerlijke compote.
Eind resultaat heerlijk malse sappige rib-eyes, met geweldige sweet-potatos. Deze zijn zeker voor herhaling vatbaar. Crunchy van buiten en zacht van binnen. Net als het vlees.
Voor de frissigheid t specialiteit van de vrouw haar taboeleh.
Op naar snel weer een nieuw gerecht.
Groetjes
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
1,5 vinger dikke Rib-eye steaks 2x dikke 350gr.
Roasted sweet potato’s
Vandaag zelf gemaakte appel-compote van onze appelboom uit de tuin.
En door de vrouw gemaakte taboeleh.

1 grote zoete aardappel in parten gesneden.
Gekruid in een bak met olijfolie, peper,zout, komijnpoeder, verse peterselie en tijm fijngesneden. Uienpoeder en een beetje gerookte paprikapoeder.
Partjes op direct vuur ca.180gr, alle kantjes op het rooster gehad in totaal ca. 20minuten.
De ribeyes droog gedept en even uit laten dampen. Beetje peper en zout.

Kamado opgestookt naar +250graden, en mooi vol in het vuur.
Ribeyes beide kanten ca.60seconden, met deksel gesloten. Als laatst nog even met deksel open in het hete vuur gehangen ca. 15seconden.

Hier nog onze appels geplukt en ingemaakt tot een heerlijke compote.


Eind resultaat heerlijk malse sappige rib-eyes, met geweldige sweet-potatos. Deze zijn zeker voor herhaling vatbaar. Crunchy van buiten en zacht van binnen. Net als het vlees.

Voor de frissigheid t specialiteit van de vrouw haar taboeleh.


Op naar snel weer een nieuw gerecht.
Groetjes
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk