BasBQ
Beef en Steak

Rib-eye steaks mayosear

LuMbErJaCk

Vuurmaker
 
 
 
 
Berichten
86
Eerste keer steaks op deze manier gemaakt, maar dit is zeker een blijvertje.
Voor het garen bij 120º op het rooster wat fleur-de-sel erop gedaan en tot iets boven de 50º kerntemp gegaan.
De steaks eraf gehaald, alufolietje erover, en de KJC3 vol gas gegeven.
Steaks aan een kant in de Zaanse mayonaise gekwast en ze bij 250º op de gietijzeren halve maan gelegd.
Die had ik eerst nog licht bestrooid met een mixje van rozemarijn, tijm en knoflookpoeder, man wat een geur kwam daar al af :D
Ondertussen de bovenkant ook met mayo bestreken en ze na een kleine 2 minuutjes omgedraaid.
Toen die kant ook nog verwend met de nodige hitte en ze eraf gehaald om nog 5 minuutjes te laten rusten, met die geur echt een beproeving voor je geduld.
Het resultaat was echt geweldig, als je dit nog nooit geprobeert hebt zou ik dit zeker een keer doen!

IMG_20210911_175718-small.jpg


IMG_20210911_182710-small.jpg


IMG_20210911_182950-small.jpg


IMG_20210911_184229-small.jpg
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.160
Heb plek op de tafel voor het bordje gemaakt
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
 
Berichten
2.440
Mayosear is heerlijk. Mensen denken er meestal wat raars bij, maar snappen het concept niet :ROFLMAO:
 
Bovenaan Onderaan