BasBQ
Beef en Steak

Rib experiment

 

GilbertvH

Sprokkelaar
Berichten
45
Ik ben erg tevreden met hoe mijn ribs van de KJ komen. Mijn voorkeur gaat uit naar een Iberico rib met Noskos The Sparerib rub in een bereidingswijze van 2,5 uur roken en 2 uur stomen in aluminiumfolie. Toch wilde ik eens iets anders proberen om te kijken hoe het zou uitpakken…

Ik heb dit keer enkel de mosterd als onderlaag vervangen voor srirachasaus in de hoop een beetje ‘pit’ erin te krijgen
B5D3B630-7011-4F69-8683-E9AE3F047C7F.jpeg


Hierna rijkelijk bestrooid met Noskos The Sparerib en voor 2,5 uur op het rooster op een temperatuur van 110-120C met een blokje kers en appel (voor het eerst een combinatie van beide gebruikt). In de tuin rook het al heerlijk!
2AF5525B-6DC9-4410-AA30-4B73FC5ECE7D.jpeg


Na 2,5 uur heb ik de sparerib in de aluminiumfolie gewikkeld met agavesiroop, bruine basterdsuiker en wat stukken roomboter. Het vaste recept zeg maar. Eenmaal klaar na 2 uur stomen kon er aangevallen worden

F9795075-4604-4ABD-9A4D-CD230F788C86.jpeg

Bij het afhalen van het rooster voor het inpakken viel mij al op dat de bark donkerder was dan met mosterd. Maar de smaak… Mensen! Goddelijk!
58BE360C-30E1-4695-96CF-FB0AEA557B34.jpeg

Door de donkere kleur is er geen rookring te zien in het vlees. Het vlees was heerlijk mals en fantastisch op smaak

325D3E6A-89A9-4245-8F76-0287FC55E02D.jpeg

En ja… Dit bord zegt voldoende over het eindresultaat
42777A08-600B-4EF8-9331-9B3457772223.jpeg

De hamvraag is natuurlijk; proefde ik de srirachasaus? Zeker!! De rib had een heerlijk pittige bite en combineerde uitstekend met de Noskos rub. Dit wordt een blijvertje!
 
Lekker man!

Met srirachasaus moet ik ook echt eens gaan proberen.
Ander voordeel is dat ik dan de enigste ben hier die ze nog wil. 😉😋
 
Lekkere ribjes!! Je zou ook een laagje the Jerk kunnen gebruiken voor wat pit. Dus twee rubs combineren. Dat doe ik vaak 😁
 
Ziet er goed uit.
Ik spay de ribben altijd ieder 15 min in met een spay van appelsap appelciderazijn en whisky of whiskey.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Mooie test

Lekker hoor

Sriracha Is top
 
Goede tip! En in welke verhouding doe je dat dan? 50/50?
Beetje op gevoel eigenlijk. De laag Jerk is wat dunner dan van The Spareribs (of Pulled Pork want die doe ik ook vaak op ribs).
 
Meer dan geslaagd experiment als ik dat zie. 😁
 
Terug
Bovenaan Onderaan