Ik ben erg tevreden met hoe mijn ribs van de KJ komen. Mijn voorkeur gaat uit naar een Iberico rib met Noskos The Sparerib rub in een bereidingswijze van 2,5 uur roken en 2 uur stomen in aluminiumfolie. Toch wilde ik eens iets anders proberen om te kijken hoe het zou uitpakken…
Ik heb dit keer enkel de mosterd als onderlaag vervangen voor srirachasaus in de hoop een beetje ‘pit’ erin te krijgen
Hierna rijkelijk bestrooid met Noskos The Sparerib en voor 2,5 uur op het rooster op een temperatuur van 110-120C met een blokje kers en appel (voor het eerst een combinatie van beide gebruikt). In de tuin rook het al heerlijk!
Na 2,5 uur heb ik de sparerib in de aluminiumfolie gewikkeld met agavesiroop, bruine basterdsuiker en wat stukken roomboter. Het vaste recept zeg maar. Eenmaal klaar na 2 uur stomen kon er aangevallen worden
Bij het afhalen van het rooster voor het inpakken viel mij al op dat de bark donkerder was dan met mosterd. Maar de smaak… Mensen! Goddelijk!
Door de donkere kleur is er geen rookring te zien in het vlees. Het vlees was heerlijk mals en fantastisch op smaak
En ja… Dit bord zegt voldoende over het eindresultaat
De hamvraag is natuurlijk; proefde ik de srirachasaus? Zeker!! De rib had een heerlijk pittige bite en combineerde uitstekend met de Noskos rub. Dit wordt een blijvertje!
Ik heb dit keer enkel de mosterd als onderlaag vervangen voor srirachasaus in de hoop een beetje ‘pit’ erin te krijgen
Hierna rijkelijk bestrooid met Noskos The Sparerib en voor 2,5 uur op het rooster op een temperatuur van 110-120C met een blokje kers en appel (voor het eerst een combinatie van beide gebruikt). In de tuin rook het al heerlijk!
Na 2,5 uur heb ik de sparerib in de aluminiumfolie gewikkeld met agavesiroop, bruine basterdsuiker en wat stukken roomboter. Het vaste recept zeg maar. Eenmaal klaar na 2 uur stomen kon er aangevallen worden
Bij het afhalen van het rooster voor het inpakken viel mij al op dat de bark donkerder was dan met mosterd. Maar de smaak… Mensen! Goddelijk!
Door de donkere kleur is er geen rookring te zien in het vlees. Het vlees was heerlijk mals en fantastisch op smaak
En ja… Dit bord zegt voldoende over het eindresultaat
De hamvraag is natuurlijk; proefde ik de srirachasaus? Zeker!! De rib had een heerlijk pittige bite en combineerde uitstekend met de Noskos rub. Dit wordt een blijvertje!