BasBQ
Beef en Steak

Restorant dag bij Oma en Opa

 
 
 

Marnix

Kooltjesharker
Berichten
210
Gisteren de Q nog maar eens aan geslingerd voor de bacon volgens Noskos recept  die een weekje in de marinade heeft gewacht en een stukje  gelakt varkens gebraad wat ook een nachtje in de koelkast heeft gerust, Ketel op 110 gr met appelhout, 2 uurtjes later 67 gr bacon er af.



Varkentje een nachtje in de marinade



Nu is het varkentje aan de beurt, volle starter bij gekieperd en snel naar 200 gr en het gebraad dicht geschroeid, temp terug gebracht naar 160 gr wat nu wonder wel beter lukt door dat ik nu niet meer als een bezetene 2 uur zit te poetsen na elke sessie ?  bij 65 gr kern de Q laten op lopen tot 180 om het laatste gelazuur  te laten karamelliseren.
Na 2 uurtjes kern temp 67 gr in pakken en naar binnen.







Met aardappelschijfjes in een muffin vorm, room boter, Parmezaan, look, verse thym, peper en zout, uurtje in de oven  :D

Marinade
10 dl appelsap
5dl Olijfolie
1 bussel Rozemarijn
4 teentjes knoflook
Peper
Zout
2 kg varken filet gebraad

Glazuur
6 el Ahornsiroop
2 el ketjap manis
2 el mosterd
2 snuifje kaneel
2 Snuifje nootmuskaat
2 snuifje cayennepeper 

        Recept Dagelijkse kost, Jeroen Meus.

        Het was weer een super gezellige bedoening en vooral lekker  :D







 
Lekker restaurantje!
 
ik had ook wel aan willen schuiven  :)
 
Ziet er goed uit!
 
Lekker hoor
 
Lekker zeg. Opa en oma hebben maar weer geluk gehad :)
 
Richard Soeteman zei:
Lekker zeg. Opa en oma hebben maar weer geluk gehad :)
Het zijn de kinderen die komen eten bij Oma en Opa staat aan de Q wel leuk als je ze ziet smullen daar doen we het voor
 
De kleinkinderen hebben maar geluk. Hier zeggen opa en oma waar de q staat en dat ze briketten hebben ;)
 
Lekker bordje!
 
Terug
Bovenaan Onderaan