- Berichten
- 3.379
Het koud roken van producten is een vorm van conserveren.
Ik heb dit toegepast op mijn Pancetta Arrotolata, nadat deze onder de schimmel zat toen ik terug kwam van vakantie.
Eerst alle schimmel zo goed mogelijk weggesneden, vervolgens goed afgedaan met water/azijn/zout, en daarna opnieuw opgebonden, en 20 uur koud gerookt.
Even afkloppen, maar nu 2 maanden later is nog geen spoor van een schimmel te bekennen.
Dus koud roken help in eerste instantie zeker om schimmel tegen te gaan (of zorgt er voor dat het minder snel zal gaan schimmelen), echter bij een te lange blootstelling aan een te hoge luchtvochtigheid, zal de schimmel het uiteindelijk alsnog altijd gaan winnen.
Mac
Ik heb dit toegepast op mijn Pancetta Arrotolata, nadat deze onder de schimmel zat toen ik terug kwam van vakantie.
Eerst alle schimmel zo goed mogelijk weggesneden, vervolgens goed afgedaan met water/azijn/zout, en daarna opnieuw opgebonden, en 20 uur koud gerookt.
Even afkloppen, maar nu 2 maanden later is nog geen spoor van een schimmel te bekennen.
Dus koud roken help in eerste instantie zeker om schimmel tegen te gaan (of zorgt er voor dat het minder snel zal gaan schimmelen), echter bij een te lange blootstelling aan een te hoge luchtvochtigheid, zal de schimmel het uiteindelijk alsnog altijd gaan winnen.
Mac