BasBQ
Beef en Steak

Recepten worst workshop vuur & rook 26 oktober 2013

 
 

BertM

Gemarineerd
Berichten
2.217
Hieronder de recepten zoals die zijn uitgedeeld door Martijn van Vuur en Rook tijdens de worstworkshop van het genootschap op 26/10/2013.

Let op: altijd colorozo (0,6% ntr.) gebruiken!

Knoflook Venkel

voor ca 1 kilo Worst +/- 10 Worstjes
ca 1 Meter varkensdarm
Ingredi?nten:
750 gr. ham- en of varkenslappen
250 gr. speklappen
16/18 gr zout
4 gr. gedroogde knoflook
4 gr. gedroogde, gesnipperde spaanse pepers
6 gr. venkel zaadjes
100 ml koud water

Chorizo de Cuba

Vers of gedroogd
voor ca 1 kilo Worst +/- 10 Worstjes
ca 1 meter varkensdarm
Ingredi?nten:
750 gr. ham- en of varkenslappen
250 gr. speklappen
16/18 gr zout (20gr. gedroogd)
4 gr. gedroogde knoflook
4 gr. gedroogde, gesnipperde spaanse pepers
6 gr. koriander
2 gr. komijn
4 gr. gerookt paprika poeder.
100 ml koud water (niet bij gedroogd)

USA style Chipotle sausage

voor ca 1 kilo Worst +/- 10 Worstjes
ca 1 Meter varkensdarm
Ingredi?nten:
750 gr. ham- en of varkenslappen
250 gr. speklappen
16/18 gr zout
20 gr. chipotle bbq saus
4 gr. gerookt paprika poeder
100 ml koud water

Rode peper salie

Vers of gedroogd
voor ca 1 kilo Worst +/- 10 Worstjes
ca 1 meter varkensdarm
Ingredi?nten:
750 gr. ham- en of varkenslappen
250 gr. speklappen
16/18 gr zout (20gr. gedroogd)
4 gr. gedroogde knoflook
4 gr. gedroogde, gesnipperde spaanse pepers
6 gr. salie
100 ml koud water (niet bij gedroogd)

Zwarte peper knoflook

voor ca 1 kilo Worst +/- 10 Worstjes
ca 1 Meter varkensdarm
Ingredi?nten:
750 gr. ham- en of varkenslappen
250 gr. speklappen
16/18 gr zout
4 gr. gedroogde knoflook
6 gr. grove zwarte peper
100 ml koud water

New Orleans sausage

voor ca 1 kilo Worst +/- 10 Worstjes
ca 1 Meter varkensdarm
Ingredi?nten:
750 gr. ham- en of varkenslappen
250 gr. speklappen
16/18 gr zout
4 gr. gedroogde knoflook
6 gr. tijm
2 gr. piment
100 ml koud water
Duitse knoflookworst

gedroogd
voor ca 1 kilo Worst +/- 10 Worstjes
ca 1 meter varkensdarm
Ingredi?nten:
750 gr. ham- en of varkenslappen
250 gr. speklappen
20 gr zout
3 gr. witte peper
1 gr. foelie
3 gr. gedroogde knoflook
0,5 gr. koriander
3 gr. zwarte peper

Fijne Rookworst

voor ca 1 kilo Worst +/- 10 Worstjes
ca 1 Meter varkensdarm
Ingredi?nten:
750 gr. ham- en of varkenslappen
250 gr. speklappen
18 gr zout
2 gr. witte peper
Rookworstkruiden
100 ml koud water

Thuringer Rostbratwurst

voor ca 1 kilo Worst +/- 10 Worstjes
ca 1 Meter varkensdarm
Ingredi?nten:
750 gr. ham- en of varkenslappen
250 gr. speklappen
16/18 gr zout
2 gr. witte peper
1 gr. marjoraan
1 gr. kummell
100 ml koud water

Edit:Link lijkt niet te werken, doordat ik geen webspace heb, deze verwijderd.
 
Thanx!!!!
 
Dank voor het delen.
Op de site van Martijn staat ook nog vanalles. Receptuur, pekeltabel etc.
 
top, was het blaadje alweer kwijt.. :)
 
Mooi, want ik heb veel gedaan en gezien, maar recepten blaadjes heb ik ff gemist  :-O
 
Thanks Bert! En nu hop iedereen aan de worst!!!! B-)
 
Dank! Denk dat ik een blaadje vergeten was, miste enkele recepten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan