- Berichten
- 26
Dag allemaal!
Na alle tips die ik heb meegekregen voor de BBQ van afgelopen zaterdag kom ik hierbij even een recap geven (en wellicht met een klein beetje trots laten zien dat het is gelukt).
We zijn vrijdag begonnen met het maken van de 7.5KG Pulled Pork (Volgens wedstrijd recept van Noskos) nadat deze een nachtje heeft mogen marineren.
De Pulled Pork is na 5 uur in geglaced en heeft daarna nog 2 uur gelegen voordat hij is ingepakt tot dat ik er met een sateprikkertje heel makkelijk doorheen kwam.
Ik heb dit weekend samen met een vriend van mij de BBQ verzorgd en hij had nog nooit dit soort recepten gemaakt dus hij kreeg de eer om uiteindelijk te pullen. We hebben de pulled pork daarna gevacumeerd en in de koelkast gelegd voor zaterdag.
Zaterdag zijn we om half 9 begonnen met het opzetten van de BBQ's en het klaarmaken van de gerechten. Dit begon met het kruiden van de burnt ends omdat deze als snack gegeven werden in de middag.
Na een uur of 3 de roomboter, rietsuiker en honing toegevoegd en mochten de burnt ends ingepakt worden
Nadat de burnt ends waren ingepakt konden de spareribs toegevoegd worden. (helaas geen foto door stress?) Nadat de burnt ends enorm gaar waren konden ze worden geglaced voor het laatste uurtje.
.
Tijdens de 2 uur dat de burnt ends ingepakt zaten zijn ook de MOINK balls (Noskos recept) gemaakt en op de Kamado gelegd. Dit was even flink lang ballen draaien maar uiteindelijk was dit het allemaal waard. Na een uur zijn de MOINKBalls even geglaced om nog te karameliseren. We hebben 2 bakken samen gevoegd vna de burnt ends om zo wat ruimte te maken voor wat bbq worstjes (van het merk Home Made)
En toen was de lunch al weer bijna klaar en moest er alleen nog even worden opgediend.
Na een aantal uurtjes de spareribs ingepakt en dit kon want er was weer genoeg ruimte op de Traeger! Na 1.5 uur zijn de ribs geglaced en konden ze samen met de Pulled Pork en Kipsatetjes worden opgediend (richting deze tijd was er al genoeg Bacardi Cola en Heineken gedronken dus helaas geen foto's van het avond eten..) De kipsate ook zelf gemaakt (zo'n 60 spiesjes)
Al met al kan ik zeggen dat het een geslaagde BBQ was en dat de tips die ik heb gekregen op dit forum goed hebben uitgepakt.
Fijne rest van de week toegewenst en geniet van het lekkere weer!
Na alle tips die ik heb meegekregen voor de BBQ van afgelopen zaterdag kom ik hierbij even een recap geven (en wellicht met een klein beetje trots laten zien dat het is gelukt).
We zijn vrijdag begonnen met het maken van de 7.5KG Pulled Pork (Volgens wedstrijd recept van Noskos) nadat deze een nachtje heeft mogen marineren.
De Pulled Pork is na 5 uur in geglaced en heeft daarna nog 2 uur gelegen voordat hij is ingepakt tot dat ik er met een sateprikkertje heel makkelijk doorheen kwam.
Ik heb dit weekend samen met een vriend van mij de BBQ verzorgd en hij had nog nooit dit soort recepten gemaakt dus hij kreeg de eer om uiteindelijk te pullen. We hebben de pulled pork daarna gevacumeerd en in de koelkast gelegd voor zaterdag.
Zaterdag zijn we om half 9 begonnen met het opzetten van de BBQ's en het klaarmaken van de gerechten. Dit begon met het kruiden van de burnt ends omdat deze als snack gegeven werden in de middag.
Na een uur of 3 de roomboter, rietsuiker en honing toegevoegd en mochten de burnt ends ingepakt worden
Nadat de burnt ends waren ingepakt konden de spareribs toegevoegd worden. (helaas geen foto door stress?) Nadat de burnt ends enorm gaar waren konden ze worden geglaced voor het laatste uurtje.
Tijdens de 2 uur dat de burnt ends ingepakt zaten zijn ook de MOINK balls (Noskos recept) gemaakt en op de Kamado gelegd. Dit was even flink lang ballen draaien maar uiteindelijk was dit het allemaal waard. Na een uur zijn de MOINKBalls even geglaced om nog te karameliseren. We hebben 2 bakken samen gevoegd vna de burnt ends om zo wat ruimte te maken voor wat bbq worstjes (van het merk Home Made)
En toen was de lunch al weer bijna klaar en moest er alleen nog even worden opgediend.
Na een aantal uurtjes de spareribs ingepakt en dit kon want er was weer genoeg ruimte op de Traeger! Na 1.5 uur zijn de ribs geglaced en konden ze samen met de Pulled Pork en Kipsatetjes worden opgediend (richting deze tijd was er al genoeg Bacardi Cola en Heineken gedronken dus helaas geen foto's van het avond eten..) De kipsate ook zelf gemaakt (zo'n 60 spiesjes)
Al met al kan ik zeggen dat het een geslaagde BBQ was en dat de tips die ik heb gekregen op dit forum goed hebben uitgepakt.
Fijne rest van de week toegewenst en geniet van het lekkere weer!