Beef en Steak

Recap van mijn eerste BBQ voor een grotere groep

 

Blowie

Sprokkelaar
Berichten
26
Dag allemaal!

Na alle tips die ik heb meegekregen voor de BBQ van afgelopen zaterdag kom ik hierbij even een recap geven (en wellicht met een klein beetje trots laten zien dat het is gelukt).

We zijn vrijdag begonnen met het maken van de 7.5KG Pulled Pork (Volgens wedstrijd recept van Noskos) nadat deze een nachtje heeft mogen marineren.
1.jpg

De Pulled Pork is na 5 uur in geglaced en heeft daarna nog 2 uur gelegen voordat hij is ingepakt tot dat ik er met een sateprikkertje heel makkelijk doorheen kwam.
411238db-6006-4426-bfa8-6d2e59a1b207.jpg
895955ca-1778-472b-8751-1b65db8d6399.jpg
457009e6-19cc-4363-b979-21f65fa903b4.jpg

Ik heb dit weekend samen met een vriend van mij de BBQ verzorgd en hij had nog nooit dit soort recepten gemaakt dus hij kreeg de eer om uiteindelijk te pullen. We hebben de pulled pork daarna gevacumeerd en in de koelkast gelegd voor zaterdag.

84c6817a-a0c6-49d2-901f-70e706ed453a.jpg


Zaterdag zijn we om half 9 begonnen met het opzetten van de BBQ's en het klaarmaken van de gerechten. Dit begon met het kruiden van de burnt ends omdat deze als snack gegeven werden in de middag.

e599773c-667d-418b-bda0-9087e705a795.jpg
5e1f9132-9643-4d1b-a576-7f0a06c2c32e.jpg


Na een uur of 3 de roomboter, rietsuiker en honing toegevoegd en mochten de burnt ends ingepakt worden
e8e58270-1517-4bcb-ad10-8d9e9db7b583.jpg
69ba2d76-eea4-4bbb-af7b-224424fbbafd.jpg
ab53ade6-535d-456c-b843-ded89cefdaa9.jpg


Nadat de burnt ends waren ingepakt konden de spareribs toegevoegd worden. (helaas geen foto door stress?) Nadat de burnt ends enorm gaar waren konden ze worden geglaced voor het laatste uurtje.
bc7c56ed-1ebc-4d73-8fab-158e88efb01c.jpg
.
4529406b-6447-49e2-a6ab-7bb908e8b736.jpg


Tijdens de 2 uur dat de burnt ends ingepakt zaten zijn ook de MOINK balls (Noskos recept) gemaakt en op de Kamado gelegd. Dit was even flink lang ballen draaien maar uiteindelijk was dit het allemaal waard. Na een uur zijn de MOINKBalls even geglaced om nog te karameliseren. We hebben 2 bakken samen gevoegd vna de burnt ends om zo wat ruimte te maken voor wat bbq worstjes (van het merk Home Made)

1406ccc5-5eca-4e88-b1bf-de290dd1bfdd.jpg
a1fcc6fd-3a5d-465e-9c12-ba3ec1953e8e.jpg
a63cca42-2092-4c74-a636-e8cc3629ec5c.jpg
f9c30d86-f08c-40eb-997f-1f51f06ffeee.jpg


En toen was de lunch al weer bijna klaar en moest er alleen nog even worden opgediend.

44809267-539a-4589-821c-72e41ac5d73c.jpg
e4fd4ca0-7a6d-4ee3-9579-b19d99688df6.jpg
44809267-539a-4589-821c-72e41ac5d73c.jpg


Na een aantal uurtjes de spareribs ingepakt en dit kon want er was weer genoeg ruimte op de Traeger! Na 1.5 uur zijn de ribs geglaced en konden ze samen met de Pulled Pork en Kipsatetjes worden opgediend (richting deze tijd was er al genoeg Bacardi Cola en Heineken gedronken dus helaas geen foto's van het avond eten..) De kipsate ook zelf gemaakt (zo'n 60 spiesjes)
ce725cc7-ba59-4c84-84e9-819e8b09ed29.jpg
ee33dd63-9864-4860-87f7-1f46a4f4247d.jpg



Al met al kan ik zeggen dat het een geslaagde BBQ was en dat de tips die ik heb gekregen op dit forum goed hebben uitgepakt.

Fijne rest van de week toegewenst en geniet van het lekkere weer!
 
Wow wat een overdaad aan heerlijks. En mat dat weer is het echt een topdag geweest.
 
Wat een feest moet dat zijn geweest!

Ziet er allemaal prima uit.
 
Ziet er geweldig uit! Ik ben bang dat je dit vaker zal moeten doen...

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Fantastisch! Dat is een hoop werk geweest, maar je hebt er wel eer mee behaald!
Ziet er geweldig uit.
 
Mooie dag en tevreden "klanten". Daar doe je het voor!
 
Petje af, geweldig resultaat. Gefeliciteerd met je knor.
 
Dat is een schitterende prestatie, Zal een geslaagd feestje zijn geweest.
 
Dat ziet er zeer fraai uit 🤤🤤
 
Heerlijk! jullie hebben niet stilgezeten!

Hoeveel mensen waren er om dit allemaal op te smikkelen?
 
Heerlijk! jullie hebben niet stilgezeten!

Hoeveel mensen waren er om dit allemaal op te smikkelen?
We gingen uit voor een groep van ongeveer 25/30 man. We wilde voor een ieder wat lekkers (en genoeg) hebben vandaar de toevoeging van de kipsate naast de spareribs en pulled pork. Er was genoeg over maar dat is ondertussen wel op :ROFLMAO: !
 
Wauw mijn complimenten dat hebben jullie schitterend gedaan 😍
 
Ziet er erg goed uit, welke hardware hebben jullie gebruikt? Moet nogal wat geweest zijn zo te zien.
 
Wow… dat klinkt top!
Een flinke planning hoor, maar ziet er heerlijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan