Ik heb 7 dagen geleden 3 stukken varkensfilet in de pekel gelegd (droog) 2.5% nitirietzout wat suiker en kruiden en nog wat extra keukenzout.
Ja nu heb ik het warm gerookt en het rook heerlijk maar bremzout. Is dit nog te redden door de niet bereide stukken in schoon water te leggen.
Tevens heb ik nog een stuk spek van ruim 2 kilo in de droge pekel liggen met het zelfde mengsel. Deze moet koud gerookt worden. Ook deze in het water leggen en hoe lang of is er nog een andere truck?
Ik zal de volgende keer het extra keukenzout weglaten.
Ja nu heb ik het warm gerookt en het rook heerlijk maar bremzout. Is dit nog te redden door de niet bereide stukken in schoon water te leggen.
Tevens heb ik nog een stuk spek van ruim 2 kilo in de droge pekel liggen met het zelfde mengsel. Deze moet koud gerookt worden. Ook deze in het water leggen en hoe lang of is er nog een andere truck?
Ik zal de volgende keer het extra keukenzout weglaten.