BasBQ
Beef en Steak

Quinoa pompoen salade

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.631


Laatste weken aantal keren Quinoa pompoen salade gemaakt. Iedere keer miste ik iets, tot nu. Naar mijn idee is deze salade nu helemaal af.
Ingredi?nten:
Fles pompoen (snijdt makkelijk), quinoa (circa 50 gr p.p), rucola (zakje), 1 granaatappel, 1 el honing, sap van 1/2 citroen, 2 el appelazijn, 8 el olijfolie, 1 el korianderzaad, 1 el venkelzaad, 1 tl pittige paprika poeder, 8 blaadjes munt, peper en zout.
Koriander- en venkelzaad fijn stampen in vijzel, paprika poeder en beetje zout toevoegen. Pompoen in plakken snijden en pitten verwijderen. Pompoen insmeren met beetje olijfolie en gevijzelde ingredi?nten erover strooien. Plakken op medium tot hoog vuur grillen(tot ze zacht zijn). Ondertussen Quinoa koken in ruim kokend water (zie verpakking voor kooktijd), afgieten en af laten koelen. Dressing maken van azijn, citroensap, honing en zout. Goed roeren en zodra zout is opgelost olijfolie langzaam toevoegen. Dressing moet fris zoet zijn.
Granaatappel doorsnijden, doorgesneden kant op de handpalm leggen en met een houten pollepel op de bollekant van de appel slaan. pitjes vallen op deze manier makkelijk uit de granaatappel (opvangen in een diep bord). Afgekoelde Quinoa in schaal leggen, blaadjes munt fijn snijden en samen met granaatappel pitjes, rucola en de dressing door de Quinoa husselen. Pompoen ondertussen van BBQ halen en iets af laten koelen. Plakken in 2-en snijden en op het quinoa mengsel leggen. Beetje olijfolie en peper en zout erover en voila een heerlijke salade die goed past bij een hamburger maar ook heel lekker is bij wildzwijn sucade. Eet smakelijk

Met pollepel pitje uit de granaatappel tikken

Plakken flespompoen grillen

Quinoa gemend met rucola, munt, granaatappelpitjes en de dressing

Pompoen er op en klaar


Heerlijk met een hamburger
 

FelixH

Pitmaster
 
 
Berichten
586
Nice! Dank je wel voor het delen. Staat op de lijst.
 

Abraham

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
919
Dankjewel... Op m'n lijst!
 

Gilles

Stoker
 
 
Berichten
280
Even je berichtje 'ge-ordend' zodat het voor mij makkelijker print en boodschappen doen is :)

Ingredi?nten:
Algemeen:
Peper & Zout

Pompoen schijfjes:
- Fles pompoen (snijdt makkelijk)
- 1 el korianderzaad
- 1 el venkelzaad
- 1 tl pittige paprika poeder

Dressing:
- 2 el appelazijn
- sap van 1/2 citroen
- 1 el honing
- 8 el olijfolie

Salade:
- Quinoa (circa 50 gr p.p)
- 1 zakje Rucola
- 1 granaatappel
- 8 blaadjes munt

Bereidingswijze:
1. Zet de Quinoa op in ruim kokend water (zie verpakking voor kooktijd), hierna afgieten en af laten koelen.
2. Koriander- en venkelzaad fijn stampen in vijzel hierna het paprika poeder en een beetje zout toevoegen.
3. Snijd de pompoen in plakken en verwijder de pitten. Hierna de plakken pompoen insmeren met een beetje olijfolie om vervolgens de gevijzelde ingredi?nten erover te strooien.
4. De plakken op medium tot hoog vuur grillen tot ze zacht zijn.
5. Maak een dressing van azijn, citroensap, honing en zout. Goed roeren en zodra zout is opgelost olijfolie langzaam toevoegen. Dressing moet fris zoet zijn.
6. Snijd de granaatappel door en leg de doorgesneden kant op de handpalm. Met een houten pollepel op de bollekant van de appel slaan zodat de pitjes makkelijk uit de granaatappel vallen (opvangen in een diep bord).
7. Snijd de blaadjes munt fijn en hussel deze samen met de granaatappel pitjes, rucola en de dressing door de afgekoelde Quinoa.
8. Haal de pompoen ondertussen van de BBQ en laat deze iets afkoelen voordat je ze in 2-en snijd en op het quinoa mengsel legt.

Als finishing touch een beetje olijfolie, peper en zout erover en voila een heerlijke salade die goed past bij een hamburger maar ook heel lekker is bij wildzwijn sucade.

Eet smakelijk.
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.124
Zeg Peet, dat ziet er verdraaid lekker bijgerechterig uit man! Zeker in deze tijd dat de pompoenen weer rond je oren vliegen een welkome afwisseling.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.491
El Fumarole zei:
Zeg Peet, dat ziet er verdraaid lekker bijgerechterig uit man!

Daar zou je zo maar eens een cameraatje mee kunnen verdienen Peter!  ;)
 

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
334
Ik heb m gemaakt bij de picanha! Heerlijk!

Pompoen trouwens met picanha op de Q. Lekker rooksmaakje aan de pompoen, van hickory.


 
Bovenaan Onderaan