- Berichten
- 163
Recept las ik afgelopen week in de nieuwsbrief van het BBQ Experience Center en aangezien we onze keuken aan het verbouwen zijn was dit een makkelijk eenpansgerecht om te fabrieken. Tekst is behoorlijk aangepast, omdat ik op mijn eigen blogje het recept ook gezet heb, want die gebruik ik voor mezelf als een soort geheugensteuntje.
Quiche met spek en spinazie
Voor 4 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Benodigdheden
Quiche met spek en spinazie
Voor 4 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Benodigdheden
- 1 Ovenschaal of skillet
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 250 gram spekblokjes
- 600 gram spinazie
- 100 gram Gruyére kaas, geraspt
- 150 ml slagroom
- 75 gram geitenkaas
- ongezouten roomboter om de schaal in te vetten
- versgemalen zwarte peper
- 6 stuks kippeneieren
Instructies
- Steek de bbq alvast aan en maak klaar voor indirecte bereiding op 200° C.
- Bak de spekblokjes knapperig bruin en doe ze in een bakje.
250 gram spekblokjes - Roerbak de spinazie gaar in het restantje spekvet tot het allemaal geslonken is.
600 gram spinazie - Vet de schaal in met de roomboter.
ongezouten roomboter - Leg de zes plakjes bladerdeeg op de bodem en de zijkanten van de schaal en begin in het midden. Laat ze een heel klein stukje overlappen en druk de naden met een natte vinger dicht.
6 plakjes bladerdeeg - Verdeel de spekblokjes en de spinazie over de bladerdeegbodem.
- Strooi de helft van de gruyére kaas hierover.
- Klop in een schaal de zes eieren los en voeg de slagroom hieraan toe. Doe hier ook de zwarte peper naar smaak doorheen. Giet dit mengsel nu gelijkmatig in de schaal.
- Verdeel hierover de tweede helft van de gruyére kaas. Verkruimel en verdeel de geitenkaas over het geheel en vouw de overstekende randjes bladerdeeg naar binnen.
- Als de bbq 200° C is kan de schaal erin voor minimaal drie kwartier.
- Na drie kwartier was hij nog aan de lichte kant en mocht hij nog even blijven staan.
- Na precies een uur was hij helemaal goed!
- Resultaat was perfect, de bodem was niet aangebrand, het bladerdeeg lekker krokant en de vulling was loeiheet en zeer smaakvol, dit is een blijvertje!