- Berichten
- 4.941
Vandaag eindelijk weer eens met het ei aan de gang geweest. Lekker geen verplichtingen of ergens heen. Dus ei naar buiten en kolen mand vullen. Fik er in. En lekker op 200gr stoken.
Ondertussen eea voor 3st quiche voor bereiden. En natuurlijk de fel begeerde appeltaart van de BBQ
1 quiche was met broccoli en ham.
1 quiche met prij en spek.
1 quiche met spinazie en chorizo.
Appeltaart was een recept van internet.
250gr boter, 400gr bloem, 2el suiker voor het beslag. 6 appels met wat rozijnen. Bestrooit met vanillesuiker en 2tl citroensap.
Quiche zijn van kant en klaar bladerdeeg. Gevuld met bovengenoemd. En daar gaat dan nog een beslag van een paar geklopte eieren en wat kookroom door. Laagje kaas er over en op de Q met die handel. Groenten zijn eerst kort voorgekookt. Dat dan weer wel..
Hierbij wat foto?s.
BGE op temp brengen.
De eerste ronde. 2st quiche. Ongeveer 30min bij 200gr.
Daarna de laatste quiche en de appeltaart. Quiche moet zn 30min. Taart 45min. Quiche moest er dus eerde uit. Maar omdat Mn taartvorm hoger was dan het rekje moest die boven staan. En de quiche onder. Na het bakken van de appeltaart wat abrikozen jam in de gaatjes gedaan. En even laten afkoelen.
Quiche was super lekker. We hadden gasten dus helaas geen foto kunnen makken van de binnenkant. Was nog al druk om iedereen te voorzien van eten en drank. En voor ik het wist waren de schalen leeg
Toen kwam de taart. Nog lekker warm. Bolletje kaneel en vanille ijs er bij en smullen maar.... De appeltaart smaakte goed. Alleen was de korst erg droog geworden. Daar balde ik wel van. Had zo ontzettend zin in die taart hahaha. Kan niet altijd goed gaan zie je wel.
Geen id waar het mis is gegaan. Maar daar hoop ik hier eea over op uit te vinden. Dus als jullie tips hebben graag.
Heerlijk genoten verder. Super weer en een dagje BBQ top.
Groeten Bram.
Ondertussen eea voor 3st quiche voor bereiden. En natuurlijk de fel begeerde appeltaart van de BBQ

1 quiche was met broccoli en ham.
1 quiche met prij en spek.
1 quiche met spinazie en chorizo.
Appeltaart was een recept van internet.
250gr boter, 400gr bloem, 2el suiker voor het beslag. 6 appels met wat rozijnen. Bestrooit met vanillesuiker en 2tl citroensap.
Quiche zijn van kant en klaar bladerdeeg. Gevuld met bovengenoemd. En daar gaat dan nog een beslag van een paar geklopte eieren en wat kookroom door. Laagje kaas er over en op de Q met die handel. Groenten zijn eerst kort voorgekookt. Dat dan weer wel..
Hierbij wat foto?s.
BGE op temp brengen.

De eerste ronde. 2st quiche. Ongeveer 30min bij 200gr.



Daarna de laatste quiche en de appeltaart. Quiche moet zn 30min. Taart 45min. Quiche moest er dus eerde uit. Maar omdat Mn taartvorm hoger was dan het rekje moest die boven staan. En de quiche onder. Na het bakken van de appeltaart wat abrikozen jam in de gaatjes gedaan. En even laten afkoelen.


Quiche was super lekker. We hadden gasten dus helaas geen foto kunnen makken van de binnenkant. Was nog al druk om iedereen te voorzien van eten en drank. En voor ik het wist waren de schalen leeg

Toen kwam de taart. Nog lekker warm. Bolletje kaneel en vanille ijs er bij en smullen maar.... De appeltaart smaakte goed. Alleen was de korst erg droog geworden. Daar balde ik wel van. Had zo ontzettend zin in die taart hahaha. Kan niet altijd goed gaan zie je wel.
Geen id waar het mis is gegaan. Maar daar hoop ik hier eea over op uit te vinden. Dus als jullie tips hebben graag.
Heerlijk genoten verder. Super weer en een dagje BBQ top.
Groeten Bram.