- Berichten
- 37
Avond!
Vandaag maar weer ‘vroeg’ uit de veren om ruim 3 kilo procureur op de Weber te leggen. (Hopelijk de volgende keer op de kamado)
Het was best een mooi stuk.
Wederom bij deze bereiding weer het gerecht van Noskos aangehouden, dus de volgende stap het injecteren, kruiden en en inpakken van het vlees. Dit was dus gisterenavond.
Vanochtend om kwart over 6, omdat ik toevallig wakker was, het vlees vast uit de koeling gehaald. En uiteindelijk was de Q om kwart voor 8 stabiel en gereed om het vlees er op te leggen.
Tot mijn grote schrik was ik vergeten van dit moment een foto te maken.. dus onderstaande is gemaakt op het moment dat de timer zo’n 2,5 uur aangaf.
Nadat het vlees er 5 uur op had gelegen, was het tijd om deze in te smeren met de ‘glaze’,
De kern was op dit moment 66/67 graden.
Dit heeft zo 2 uur de tijd gekregen om vast te gaan zitten op het vlees, vervolgens heb ik het vlees ingepakt in folie.
Vanaf de 88 graden kern, ben ik om het kwartier gaan ‘prikken’ om de gaarheid te controleren. Uiteindelijk heb ik m bij kern 91 van de Q afgehaald, om een kwartier uit te dampen.
Hierna heb ik m opnieuw ingepakt in folie en in een handdoek gerold, om zo nog een kleine 1,5 uur in een koelbox(tas) te rusten.
Hierna was het uiteraard tijd om te ‘pullen’ en lekker aan tafel te gaan, smakelijk!
Vandaag maar weer ‘vroeg’ uit de veren om ruim 3 kilo procureur op de Weber te leggen. (Hopelijk de volgende keer op de kamado)
Het was best een mooi stuk.
Wederom bij deze bereiding weer het gerecht van Noskos aangehouden, dus de volgende stap het injecteren, kruiden en en inpakken van het vlees. Dit was dus gisterenavond.
Vanochtend om kwart over 6, omdat ik toevallig wakker was, het vlees vast uit de koeling gehaald. En uiteindelijk was de Q om kwart voor 8 stabiel en gereed om het vlees er op te leggen.
Tot mijn grote schrik was ik vergeten van dit moment een foto te maken.. dus onderstaande is gemaakt op het moment dat de timer zo’n 2,5 uur aangaf.
Nadat het vlees er 5 uur op had gelegen, was het tijd om deze in te smeren met de ‘glaze’,
De kern was op dit moment 66/67 graden.
Dit heeft zo 2 uur de tijd gekregen om vast te gaan zitten op het vlees, vervolgens heb ik het vlees ingepakt in folie.
Vanaf de 88 graden kern, ben ik om het kwartier gaan ‘prikken’ om de gaarheid te controleren. Uiteindelijk heb ik m bij kern 91 van de Q afgehaald, om een kwartier uit te dampen.
Hierna heb ik m opnieuw ingepakt in folie en in een handdoek gerold, om zo nog een kleine 1,5 uur in een koelbox(tas) te rusten.
Hierna was het uiteraard tijd om te ‘pullen’ en lekker aan tafel te gaan, smakelijk!