- Berichten
- 129
Het moest er eens van komen, Pulled Pork maken & dan via het simpele recept van @noskos .. Op de laatste dag van de vakantie maar gemaakt, heerlijke dag besteding..
Op woensdag had ik een mooie Procureur gehaald bij de slagerij van 2,5 kilo, deze op zaterdagmiddag in een eigen gemaakte rib gewreven.
Nachtje de koelkast in en de wekker rond half 8 gezet. Ondertussen een wedstrijd van de MLB: Houston Astros vs Tampa Bay Rays game 7 opgenomen. Deze werd vannacht uit gezonden mja dan was vandaag wel erg pittig geworden. Nu kon ik deze perfect tijdens de run kijken. Heerlijk, BBQ en Baseball op zondag!!!
Rond de klok van 9 uur het vlees op de WSM gelegd en de smoker aan gestoken dmv de minion methode..
De tempratuur liep verschrikkelijk langzaam op, terwijl alle schuiven open stonden, de kolenmand vol was en de aangestoken kolen verdeeld waren (misschien moesten die allemaal in het midden of ik had teveel water in de waterpan gedaan?)
Uiteindelijk liep de tempratuur wel goed en kon ik hem schitterend tussen de 120 en 128 graden houden.. met soms een uitschieter naar boven..
Na 5 uur zag de procureur er zo uit en had hij een kerntempratuur van 71 graden. Dus inpakken die handel en de 2e probe erin en die instellen naar 90 graden !
Ondertussen de coleslaw gemaakt en een eind saus, deze op basis van Sweet Baby Rays en jack D whiskey no.7
Toen was het wachten.. Rond de 80 graden kern duurde het bijna 2 uur tot de 90 graden, is dat wat ze noemen de stall???
Gauw uit laten wasemen voor ongv 15 minuten om daarna weer strak in te pakken en te laten rusten voor 45 minuten.. moeilijk!!!! Telkens ruiken en denken zal Ik dan toch....... ? Nee nee blijven wachten
En daarna was het pullen!!!! Ging verrassend makkelijk en wat rook dat zaaaalig. Super mals.. sommige stukken waren wat droger en sommige waren flink sappig. Het vocht erbij gegooid en daarna de eind saus ook en alles lekker gemengd..
Toen was het tijd voor broodje bouwen, vriendinlief.wou toch zachte bolletjes. Grmbl!!! Gelukkig had ik er rekening mee gehouden want ja, ik ken haar wel een beetje & een zak zachte witte bolletjes gehaald van te voren.
Ondanks dat mijn vriendin zat te zeuren over de rook stank, vond ze het erg lekker.
Ikzelf vond het ietsje droog maar daarom niet minder lekker ! Ik wist immers al door het velen lezen dat zonder injecteren het was droger kon zijn.. het overgebleven vlees gaat in porties de vriezer in..
Al met al erg blij met het resultaat en een heerlijke BBQ Baseball All American Sunday gehad!!!
Op woensdag had ik een mooie Procureur gehaald bij de slagerij van 2,5 kilo, deze op zaterdagmiddag in een eigen gemaakte rib gewreven.
Nachtje de koelkast in en de wekker rond half 8 gezet. Ondertussen een wedstrijd van de MLB: Houston Astros vs Tampa Bay Rays game 7 opgenomen. Deze werd vannacht uit gezonden mja dan was vandaag wel erg pittig geworden. Nu kon ik deze perfect tijdens de run kijken. Heerlijk, BBQ en Baseball op zondag!!!
Rond de klok van 9 uur het vlees op de WSM gelegd en de smoker aan gestoken dmv de minion methode..
De tempratuur liep verschrikkelijk langzaam op, terwijl alle schuiven open stonden, de kolenmand vol was en de aangestoken kolen verdeeld waren (misschien moesten die allemaal in het midden of ik had teveel water in de waterpan gedaan?)
Uiteindelijk liep de tempratuur wel goed en kon ik hem schitterend tussen de 120 en 128 graden houden.. met soms een uitschieter naar boven..
Na 5 uur zag de procureur er zo uit en had hij een kerntempratuur van 71 graden. Dus inpakken die handel en de 2e probe erin en die instellen naar 90 graden !
Ondertussen de coleslaw gemaakt en een eind saus, deze op basis van Sweet Baby Rays en jack D whiskey no.7
Toen was het wachten.. Rond de 80 graden kern duurde het bijna 2 uur tot de 90 graden, is dat wat ze noemen de stall???
Gauw uit laten wasemen voor ongv 15 minuten om daarna weer strak in te pakken en te laten rusten voor 45 minuten.. moeilijk!!!! Telkens ruiken en denken zal Ik dan toch....... ? Nee nee blijven wachten
En daarna was het pullen!!!! Ging verrassend makkelijk en wat rook dat zaaaalig. Super mals.. sommige stukken waren wat droger en sommige waren flink sappig. Het vocht erbij gegooid en daarna de eind saus ook en alles lekker gemengd..
Toen was het tijd voor broodje bouwen, vriendinlief.wou toch zachte bolletjes. Grmbl!!! Gelukkig had ik er rekening mee gehouden want ja, ik ken haar wel een beetje & een zak zachte witte bolletjes gehaald van te voren.
Ondanks dat mijn vriendin zat te zeuren over de rook stank, vond ze het erg lekker.
Ikzelf vond het ietsje droog maar daarom niet minder lekker ! Ik wist immers al door het velen lezen dat zonder injecteren het was droger kon zijn.. het overgebleven vlees gaat in porties de vriezer in..
Al met al erg blij met het resultaat en een heerlijke BBQ Baseball All American Sunday gehad!!!

Laatst bewerkt: